close-btn

Голосуємо за найкращий банк-еквайєр в Україні — премія PaySpace Magazine Awards 2022

Відомий щорічний конкурс PSM AWARDS стартував у 2016 році з метою визначити лідерів ринку FinTech та e-commerce в Україні. Однин із цьогорічних напрямів — торговий еквайринг

PaySpace Magazine Awards 2022

PaySpace Magazine Awards 2022

Торговий еквайринг — це послуга, що підключається банківськими установами для того, щоб будь-яка роздрібна точка продажу, від дрібного магазину до великих супермаркетів, могла приймати безготівкові платежі. Реалізується вона завдяки спеціалізованим пристроям — POS-терміналам.

Якість та ефективність торгового еквайрингу залежить від кваліфікації та можливостей, які надає фінансова установа. Переглядаючи пропозиції різних організацій, бізнес традиційно звертає увагу на:

  • різноманітність послуг (добре, якщо банк не просто обробляє транзакції, а й пропонує клієнтам додаткові можливості);
  • платіжне обладнання (залежно від вибору тих чи інших пристроїв відрізняються умови обслуговування);
  • тарифи (відсоток часто встановлюється індивідуально, виходячи з обороту, кількості клієнтів компанії);
  • надана техніка (це не лише стандартні термінали, а й касові апарати, пін-пади, програмне та апаратне забезпечення);
  • швидкість проведення оплати та надійність роботи.

У номінації «Найкращий банк-еквайєр» премії PaySpace Magazine Awards 2022 взяли участь 9 банків, серед яких: ПУМБ, Ощадбанк, ConcordBank, ПриватБанк, Таскомбанк, ПАТ «БАНК ВОСТОК», Банк Південний, Райффайзен Банк Аваль та АБ УКРГАЗБАНК. Обирайте найкращих!

 

ПУМБ

POS-термінали ПУМБ приймають до оплати будь-які картки MasterCard WorldWide, VISA та ПРОСТІР. Банк надає широку лінійку сучасних термінальних пристроїв, у т. ч. з можливістю фіскалізації («3 в 1» РOS-термінал з касою та програмним РРО).

Тарифи:

  • для бізнесу, у якого вже встановлені та підключені POS-термінали — 1,8% від суми (до 30.11.22 діє тариф — 1,3%);
  • комісія за проведення розрахункових операцій з допомогою систем дистанційного обслуговування — ПТКС/POS-терміналів (базовий тариф) — мін. 500 грн/міс (за умови середньомісячного обороту 30 тис/міс) та 300 грн/міс за умови, якщо середньомісячний оборот перевищує 30 тис. грн/міс);

Детальніше ознайомитись з тарифами можна за посиланням.

«Всі операції пройдуть максимально швидко — власний процесинговий центр ПУМБ у розпорядженні клієнта! Торговий еквайринг від ПУМБ дозволяє зручно та безпечно приймати до оплати платіжні картки за товари, роботи і послуги через POS-термінали банку», — зазначають представники банку.

Про послугу еквайрингу від ПУМБ читайте тут b2b.pumb.ua.

ПУМБ

ПУМБ Фото: minfin.com.ua

Ощадбанк

Ощадбанк — один із лідерів ринку. Еквайринг у транспорті, ідентифікація за ID-картками, платежі в смартфоні з ОщадPAY та пРРО. Послуги: VISA та Mastercard DCC, Mastercard Installment, оплата частинами, чайові на картку, Android-термінали з пРРО.

Для клієнтів інтернет-еквайрингу — оплата цифровими гаманцями, В2В-кабінет для підключення, інвойсинг. Банк першим впровадив приймання платежів у смартфоні з додатком ОщадPAY з пРРО.

Тарифи за виконання розрахунків за операціями з використанням ЕПЗ, емітованими АТ «Ощадбанк» та іншими банками, підприємствами торгівлі та сфери послуг за схемою обслуговування:

  • «Стандарт» / «Грос-метод» — 1,3% від суми транзакції + 400 грн/міс (фіксована комісійна винагорода за здійснення розрахунків за операціями з використанням ЕПЗ за допомогою однієї одиниці устаткування);
  • «Все включено» / «ВВ» — 1,3% (залежно від місячного обсягу розрахунків: ВВ10 (до 10 тис. грн) + 500 грн/міс, ВВ20 + 600 грн/міс, ВВ50 + 850 грн, ВВ100 + 1400 грн/міс).

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням oschadbank.ua.

Ощадбанк

Фото: Ощадбанк

ConcordBank

Український банк з духом фінтех-інновацій, база екосистеми Concord Fintech Solutions. Перший недержавний банк в Україні, що запустив інтернет-еквайринг з опціями від Apple та Google Pay. Першим у Європі приєднався до протоколу безпеки 3ds v2.1 щодо емісії Mastercard. Пропонує банківські продукти, що дозволяють приймати оплати картками Visa, Mastercard та ПРОСТІР у торгових точках: платіжний сервіс для онлайн-оплат ConcordPay, мобільний термінал Tap 2 Phone, фізичні торгові термінали.

Це банк, який має власний процесинговий центр ProCard, що робить його абсолютно незалежним у всьому — від випуску суперсучасних карток до терміналів, від забезпечення бонусних систем до надшвидкостей в оплатах.

Тарифи:

  • підключення pos-термінала — безкоштовно;
  • комісія на проведення операцій через POS-термінал — 1,3% від суми операції;
  • щомісячна плата за термінал — 400 грн.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням concord.ua.

ConcordBank

ConcordBank Фото: ua.news

ПриватБанк

Банк надає торговцям зручний особистий кабінет у Приват24 для Бізнесу для керування торговельною точкою еквайрингу — додавання ТСП, редагування даних, перегляд виписок, формування зворотних операцій. Частка ринку з початку року зросла на 2,5% і становить 60,8%. На кінець жовтня еквайрингова мережа налічує понад 216 тис. активних терміналів. З початку червня стартувало рішення хмарної фіскалізації власної розробки.

POS-термінал банку — це не тільки прийом карток, а й додаткові сервіси + зручний особистий кабінет для управління торговими точками.

Тарифи (як для нових, так і для існуючих клієнтів банку):

  • комісія на проведення операцій через POS-термінал — 1,8% від суми;
  • щомісячна фіксована комісія — 400 грн.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням privatbank.ua.

ПриватБанк

ПриватБанк Фото: dsnews.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центробанки трьох країн запустили спільний дослідницький проєкт у сфері CBDC

ТАСКОМБАНК

Один з найбільших українських банків, ТАСКОМБАНК допомагає своїм клієнтам знаходити оптимальні рішення для досягнення стабільного фінансового успіху та зростання їхнього добробуту.

«Команда ТАСКОМБАНКУ чесна в усьому, що робить. Ми обіцяємо лише те, що неодмінно виконаємо. Ми відкриті і готові до спілкування. Для нас немає дрібниць, ми вміємо слухати і чути кожного клієнта. Все, що важливо для наших клієнтів, заслуговує на нашу глибоку увагу. Ми не стоїмо на місці. Ми вітаємо зміни на краще і готові до них. Ми постійно вдосконалюємося, щоб досягти найвищої якості у роботі. Наші технології створено таким чином, щоб спілкування клієнта з банком було швидким і надійним», — зазначають представники банку.

Тарифи:

  • підключення та обслуговування інтернет-еквайрингу від ТАСКОМБАНКУ безкоштовне;
  • комісія у 1,3% від суми транзакцій — єдине передбачене відрахування на користь банку за користування послугою.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням tascombank.ua.

ТАСКОМБАНК

ТАСКОМБАНК Фото: inventure.com.ua

ПАТ «БАНК ВОСТОК»

Банк Восток — універсальний банк, який обслуговує корпоративних і приватних клієнтів. Банк працює з 2012 року і входить до складу «FOZZY GROUP» — найбільшої торговельно-промислової групи України.

«Наші головні переваги: сучасні банківські продукти, мобільність і гнучкість, клієнтоорієнтований сервіс. В основі стратегії банку лежить розвиток інноваційних технологій», — зазначають представники банку.

Тарифи:

  • еквайринг для ФОП (1,6% комісія за кожну торгову операцію);
  • інтернет-еквайринг — 2,6% комісія за обслуговування.
  • 350,00 грн — плата за обслуговування одного терміналу в місяць.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням bankvostok.com.ua.

ПАТ «БАНК ВОСТОК»

ПАТ «БАНК ВОСТОК» Фото: minfin.com.ua

Банк Південний

Входить до топ-15 фінустанов України та пропонує широкий спектр послуг для бізнес-клієнтів та фізичних осіб по всій території України.

Банк Південний стабільно займає позиції в рейтингу кращих банків-еквайєрів України, завдяки впровадженню нових технологій. Зокрема, банк пропонує клієнтам mPOS-термінали, які мають ряд технічних переваг і є більш комфортними в роботі.

Тарифи торгового еквайрингу:

  • платіжні картки банку Південний / інших банків (VISA/Masterсard) та картки ПРОСТІР — 2 % (мінімум — 2 грн), за кожну операцію;
  • щомісячна фіксована плата за обслуговування платіжних карток в POS-терміналах — 300 грн, за кожний платіжний термінал;
  • підключення до POS-терміналу першого клієнта — не тарифікується;
  • підключення до POS-терміналу другого та наступних клієнтів — 300 грн за кожного;
  • відключення від POS-терміналу першого та наступних клієнтів — не тарифікується.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням bank.com.ua.

Банк Південний

Банк Південний Фото: delo.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада підвищила податки для пунктів обміну валют

Райффайзен Банк Аваль

Один із лідерів по якості обслуговування в українському банківському секторі.

«Співробітництво з Raiffeisen Bank Aval із прийому до оплати пластикових карток Visa, Visa Electron, Eurocard/Mastercard, Maestro, American Express принесе вам низку безперечних переваг, які полегшують процес оплати. Клієнти зможуть витрачати у вас великі суми і почнуть це робити значно частіше — вони більше не будуть обмежуватися готівкою, що мають при собі (статистика показує, що нині люди носять при собі менше готівки). Працювати з картами набагато простіше й безпечніше», — зазначають представники банку.

Тарифи:

  • обслуговування карток емітованих Raiffeisen Bank та іншими банками — 1,3% (тариф діє з 01.09.2022 по 30.11.2022);
  • щомісячна плата за кожну зареєстровану клієнтську точку — 400 грн.

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням raiffeisen.ua.

Райффайзен Банк Аваль

Райффайзен Банк Аваль Фото: finclub.net

АБ УКРГАЗБАНК

УКРГАЗБАНК — провідний ЕКОбанк України, який піклується про довкілля, фінансуючи проєкти з енергоефективності та відновлюваної енергетики. На сьогодні він є беззаперечним лідером у «зеленому» фінансуванні.

  • комісія за проведення операцій через POS-термінал — 2,10% від суми кожної операції;
  • місячна абонплата залежить від обсягу операцій (300 грн за суми до 50 тис. грн та 100 грн за суми до понад 50 тис. грн).

Детальніше ознайомитись з умовами банку можна за посиланням ukrgasbank.com.

АБ УКРГАЗБАНК

АБ УКРГАЗБАНК Фото: news.depo.ua

За підтримки Асоціації ЄМА та Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній.

Інформаційні партнери: журнал Фуете, 44.ua, Ukrainian Fintech Hub, banki.ua, Prostobiz.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Голубиний та яструбиний: ключові відмінності грошово-кредитної політики ФРС США

У якому банку краще відкрити рахунок для бізнесу — ТОП-5 пропозицій

Фінансування бізнесу в Україні: як отримати грошову допомогу

google news