close-btn

Які банки в Україні беруть найменшу комісію за переказ із картки на картку

Розповідаємо, яку комісію стягують банки під час переведення з картки на картку та як заощадити на транзакціях

https://marketer.ua/

Сьогодні у зв’язку з глобальною конкуренцією серед фінансових організацій частка ринку відіграє життєво важливу роль в успіху банків. Дослідження показали, що ринкова частка банку є ключовим елементом прибутковості, зростання та виживання організації. Вона також вважається показником репутації банку.

Загалом, банк може збільшити свою частку на ринку, знизивши комісії та/або покращивши якість продукції та послуг. Фінансові організації України змогли скористатися перевагами інноваційних технологій для різних видів діяльності. За допомогою нових технологій для підвищення якості обслуговування, а, отже, збільшення частки ринку, банки надають свої послуги через інноваційні канали, такі як електронний банкінг та його компоненти, за допомогою яких ми переказуємо гроші з картки на картку практично щодня.

Розвиток онлайн-сервісів значно спростив систему фінансових розрахунків. Але будь-яка фінустанова чи платіжна система працює для отримання прибутку. Комісія за переказ із картки на картку стягується під час кожної транзакції. Розповідаємо, яку комісію стягують банки та як заощадити на транзакціях. Адже, як кажуть, копійка гривню береже.

ПриватБанк

ПриватБанк – найбільший і, безсумнівно, найпопулярніший банк країни. А значить, має найбільшу частку ринку, що не дивно.

Максимальна сума, яку клієнт ПриватБанку може переказати на картку іншого банку (як українського, так і закордонного) за одну транзакцію — 29 999 гривень.

Комісія за переказ:

  • між картами ПриватБанку — 0%
  • між картами ПриватБанку за дзвінком на 3700 – 2 грн
  • з картки українського банку на карту ПриватБанку — 0%
  • з картки ПриватБанку на картку українського банку — 0,5% (min 5 грн)
  • з картки ПриватБанку на картку Mastercard закордонного банку – 2% (min 50 грн)
  • з картки ПриватБанку на картку Visa закордонного банку — 2% (min 50 грн)
  • з картки Visa закордонного банку на картку ПриватБанку — 1,5%

Кредитні гроші:

  • На карту «Універсальна»/«Універсальна Gold» – З 01.04.2022 3%
  • На «Картку для виплат» — З 01.04.2022 3% з картки «Універсальна» та додатково 0,5% (max 25 грн) стягується з отримувача за нецільове поповнення

Monobank

Тут за одну транзакцію Mono дає змогу перевести максимум 60 тис. гривень. Таким чином, якщо треба перекинути в інший банк одразу 100 тис. гривень, у ПриватБанку знадобиться робити 4 транзакції, а тут – лише дві, що набагато зручніше.

Водночас є у Monobank і ліміт на кількість транзакцій:

  • 50 транзакцій на день;
  • 100 – за чотири дні;
  • 150 – за місяць.

Збільшити такий ліміт не вдасться. Варто про нього пам’ятати та враховувати, плануючи свої операції.

  • Перекази з картки Monobank проводяться без комісії, якщо йдеться не про позикові гроші. Якщо ви переказуєте кредитні кошти, комісія становить 4%.
  • Переказ із картки Monobank на картку закордонного банку обійдеться в 1% від суми, але не менше 1 долара, 1 євро або 30 грн за рахунок власних грошей та 4% за рахунок кредитних.
  • При переведенні з карток іноземних банків на картку Monobank комісія складе 1,8% від суми переказу.

Ощадбанк

Тут все набагато простіше, комісія при переказі між картками банку коштуватиме 5 грн. Для переказу на карти інших банків -1% + 5 грн. Ліміт на одну операцію – 29999 гривень. За добу максимально можна зробити 10 переказів на загальну суму 65 тис. гривень. Місячних лімітів на перекази немає.

Альфа Банк

Альфа-Банк пропонує клієнтам скористатися великим вибором способів переказу грошей з картки Альфа-Банку на картку іншого банку України або навіть іншої країни: онлайн-послуга «Альфа-Переклад», веб-банкінг «My Alfa-Bank» та його мобільний додаток через банкомати та термінали, а також сайти компаній-партнерів банку.

Комісія за переказ із картки на карту за системою «Альфа-Переказ»:

  • між картами банків України – 1% від суми + 5 грн.
  • міжнародний переказ: з України – 2% від суми, хв. 50 грн / 2 USD, EUR, в Україну – 2% від суми, мін 2 EUR

Сервіс також надає можливість надіслати SMS одержувачу про переказ коштів – вартість послуги 2 грн.

Переказати гроші з картки на картку також можна за допомогою веб-банкінгу My Alfa-Bank та його мобільного додатка. Банк не нарахує комісію за переказ особистих коштів з дебетової картки на картку Альфа-Банку або іншого банку України, та візьме 4% за операцію з кредитної картки банку.

Для переказу ви можете скористатись банкоматами та терміналами, а також послугами партнерів Альфа-Банку: iPay.ua, Plategka.com, Platon та portmone.com. Порядок відправлення коштів та вартість переказу тут будуть аналогічними до системи «Альфа-Переказ».

Райффайзен Банк

У Райффайзен Банку комісія при переказі з картки банку на картку в іншому банку коливається від 0,5% (min 5 грн.) до 1% (min 5 грн.) залежно від тарифного пакета. Денний ліміт на перекази становить $2500 в еквіваленті за курсом НБУ, місячний ліміт – $20 тис. в еквіваленті.

Щоб скористатися можливостями онлайн-банкінгу, підходить будь-який електронний пристрій з доступом до Інтернету. Процедура проста. Для виконання операції необхідно заповнити реквізити відправника та номер картки одержувача. Після перевірки коректності зазначених даних залишається лише підтвердити транзакцію.

google news