close-btn

Як вигідно продавати контент на BlackBox: покрокове керівництво

Ми розглянемо BlackBox — платформу відеоматеріалів: як вона влаштована і як почати працювати на ній, а також можливий прибуток для творців контенту

https://www.techradar.com/

Стоковий футаж (stock video або B-roll) — це попередньо знятий відеоконтент, який можна придбати та використовувати у різних відеопроектах, маркетингових кампаніях та фільмах. Як правило, відеокліпи тривають менше хвилини і не включають нарізку або кілька ракурсів.

Відеоматеріали дозволяють творцям ліцензувати свої роботи через інтернет-магазин та отримувати пасивний дохід, тоді як клієнти заощаджують час та гроші, не знімаючи оригінальний матеріал.
Можна знімати стокові відеоматеріали для різних категорій: природа, спосіб життя, подорожі, спорт, їжа, уповільнена зйомка, транспорт, медицина, культура, зйомка з дронів і т.д.

BlackBox — це один із сервісів, доступних контентмейкерам для завантаження своїх стокових відеоматеріалів. Він автоматично завантажує кліпи одночасно на кілька найбільших платформ зберігання відеоматеріалів — Shutterstock, Adobe Stock, Pond5, VimeoStock, DepositPhotos та Envato (VideoHive та Elements).
Кліпи, прийняті цими агентствами, з’являться на їхніх сайтах під назвою BlackBoxGuild, а не під вашим особистим брендом/іменем. Проте, ви зберігаєте повні авторські права/право власності на відеоматеріали.

Приєднання до платформи та завантаження кліпів безкоштовні, але BlackBox бере комісію у розмірі 15% під час продажу на будь-якому з цих сайтів.

Хто може приєднатись до BlackBox

BlackBox не вимагає бути професіоналами в індустрії кіно/телебачення/відео; проте, відеоматеріали мають бути дуже високої якості, щоб відповідати стандартним технічним вимогам як BlackBox, так і агенцій.

Технічні характеристики відео:

  • Відео 4K (4096 X 2160 та 4096 X 2304);
  • Відео UHD (3840 X 2160);
  • HD-відео (1920 x 1080 та 1280 x 720).

Висока якість та різноманітність є основними вимогами до стокових відеоматеріалів, за якими слідують естетичні аспекти (наприклад, новизна, рідкість, несподіванка, гумор тощо), які матимуть величезне значення з погляду шансів на продаж та повторні продажі .

Будь-хто, хто бере участь у процесі створення контенту, може зареєструватися на платформі. Це дозволяє учасникам створювати контент у командах та ділитися прибутками. Таким чином кожен співавтор отримує оплату автоматично, коли контент продається.

Шеринг на платформі

Співавтор поділяє робоче навантаження або привносить щось цінне у роботу, таким чином отримує частку прав на дохід. Наприклад, співавторами можуть бути відеооператори, редактори, куратори метаданих, моделі, актриси, власники локацій тощо.

BlackBox призначає відсоток заробітку співавторам і гарантує, що всі учасники отримають оплату. Крім того, платформа дбає про те, щоб виплачувати кожному учаснику його частку щоразу, коли кліп продається. Такий підхід дозволяє розпочати зйомки з обмеженим бюджетом чи з невеликим капіталом.

Хто такий куратор

Куратор — це учасник BlackBox, який може співпрацювати з вами, пропонуючи редагування, курування метаданих або повне курування.

При роботі з куратором ви можете запитати:

  • Часткове курування: може бути лише редагування та завантаження, тільки метадані або їх комбінація; 20% — рекомендована частка;
  • Повне курування: один співавтор займатиметься редагуванням, завантаженням та метаданими; 40% — рекомендована частка.

Хороший редактор або куратор метаданих може допомогти вам підняти продуктивність на новий рівень. Крім роботи, вони є цінним джерелом відгуків та порад. Важливо, що всім редакторам та кураторам метаданих доручено застосовувати стандарти якості BlackBox, тому ви можете бути впевнені, що на ринок потрапляє лише найкращий контент.

Як завантажити кліпи у свій обліковий запис BlackBox

В даний час BlackBox має обмеження на завантаження 70 кліпів на тиждень на обліковий запис учасника, включаючи кліпи, завантажені від імені учасника як Кураторський проект. Лічильник завантаження скидається щопонеділка вранці о 00:00 UTC.

Вхід у систему:

  • Завантажте та встановіть програмне забезпечення FTP; Рекомендується Filezilla;
  • Запустіть Filezilla і переконайтеся, що у вас встановлена ​​остання версія;
  • На вкладці «Загальне» введіть наступне: хост (завжди portal.BlackBox.global), ім’я користувача та пароль, а також «Quickconnect».

Завантаження:

Після того, як ви увійшли до системи, перейдіть до «Ім’я файлу» і виберіть папку, яку ви хочете завантажити, залежно від процесу, який ви виконуєте:

  • Якщо ви завантажуєте кліпи, що не є частиною «Проекту», або відеоматеріали, які ви плануєте курувати самостійно, або відеоматеріали, які ви плануєте призначити для курування лише метаданих, виберіть папку «stock_footage»;
  • Якщо ви завантажуєте відзнятий матеріал як куратор (він не належить вам, але ви працюєте над кліпом разом з учасником), виберіть папку «For_collaborative_projects_content_only» .
  • Перетягніть відредаговані кліпи до папки та дочекайтеся їх завантаження. Повністю завантажені кліпи будуть відображатися в папці Successful transfers.
  • Після того, як ви завантажили свої файли за допомогою програмного забезпечення FTP, ви знайдете їх у своєму обліковому записі BlackBox на вкладці My BlackBox Contribute.

Додавання метаданих

Метадані — це приховані дані, які не є частиною відеофайлу. Вони мають величезне значення в тому, чи прийме агентство ваші кадри, і можуть вплинути на те, як легко їх знайдуть потенційні покупці. Є два способи додати метадані:

Ручний метод:

  • Знайдіть завантажені кліпи;
  • Натисніть кнопку «Редагувати»;
  • Заповніть опис, додайте до 49 ключових слів, виберіть категорію, виберіть учасників, додайте редакційну інформацію, якщо застосовно, та використовуйте функцію «apply to batch» (якщо є кліпи, які ви згрупували разом під однією назвою);
  • Натисніть «Зберегти»;
  • Натисніть «Надіслати», коли закінчите та будете готові до того, що BlackBox відправить ваш контент агентствам.

Метод CSV/XLS:

При використанні цього методу ви повинні заповнити всю необхідну інформацію, перш ніж намагатися застосувати дані до кліпу або групи кліпів у BlackBox. Шаблони BlackBox сумісні з MS Excel, тому можна використовувати Google Sheets (Apple Numbers не рекомендується).

  • Завантажте правильний шаблон BlackBox .CSV/.XLS на сторінці «Довідка > Форми та шаблони».
    Існує два варіанти шаблону: «.XLS Template for FOOTAGE» призначений для додавання метаданих до ваших власних кліпів; «.XLS Template for CURATOR» призначений для спільної роботи, в якій ви куратор метаданих, що співпрацює з власником кліпу;
  • Відкрийте електронну таблицю та заповніть необхідні поля;
  • Залишіть рядок заголовка (1-й рядок) такий самий, як у шаблоні. Ви отримаєте повідомлення про помилку завантаження, якщо змінити або видалити цей рядок;
  • Скопіюйте та вставте імена файлів кліпів (включаючи .mov) у перший стовпець вкладки CSV/.XLS;
  • Переконайтеся, що ці записи повністю відповідають іменам файлів, інакше процес не працюватиме.

Ключові слова

Ключові слова – це цільові слова, які потенційний покупець вводить під час пошуку кліпу. Тому вам також потрібно зосередитися на метаданих, які супроводжують відео, щоб потенційні покупці могли знайти ваші кліпи.

Пам’ятайте, що відмінний кліп з неякісними метаданими матиме менше шансів принести дохід, ніж менш якісний кліп із кращими ключовими словами, категоріями та описами.

П’ять порад, як краще підібрати ключові слова

  • Уникайте неточних або ключових слів, що вводять в оману: використовуйте тільки ті ключові слова, які точно відповідають вашим відеоматеріалам;
  • Позначте ключові слова, які описують: ким, про що, коли, де і як знятий кліп. Наприклад, жінка, молодий, плавання, денний час, пляж, крупним планом;
  • Позначте концептуальні ключові слова: який настрій та емоції передає кліп. Наприклад, радість, щастя, посмішка;
  • Налаштуйте ключові слова та описи кожного кліпу окремо.

Як розраховується прибуток

  1. Ціна продажу агентства – комісія агентства = чистий продаж BlackBox;
  2. Чистий продаж – 15% комісії BlackBox = сума, яка дістається вам та вашим співавторам.

Важливо, що у різних агентствах різний час розгляду матеріалу. В результаті може пройти з дня до місяця, перш ніж ваші кліпи будуть прийняті хоча б одним агентством. Будь ласка, наберіться терпіння та використовуйте свій час, щоб зробити та завантажити більше відеороликів. Зверніть увагу, що немає жодної гарантії, що будь-які агенції приймуть ваші кліпи. Коли і якщо кліп буде продано, ви отримаєте повідомлення електронною поштою BlackBox. Всі платежі здійснюються через PayPal 20 числа місяця, наступного за місяцем продажу кліпу.

Поради для успішної зйомки

Успіх повністю залежить від якості контенту та конкурентоспроможності. Єдиний спосіб досягти успіху в BlackBox — це створювати унікальний високоякісний контент, завантажувати, відправляти, заробляти і створювати більше.

Дотримуйтесь цих рекомендацій, щоб отримати максимальну віддачу від вашого контенту:

Безперервність: кадри мають бути плавними від початку до кінця. Обов’язково обріжте будь-які небажані рухи камери, тремтіння, погане кадрування або області фокусування;
Шумопригнічення: розгляньте можливість застосування шумоподавлюючих фільтрів як частину процесу редагування;
Корекція кольору: не перестарайтеся. Неприродні, як і необроблені кадри, не вітаються;
Тривалість кліпу: 5-59 секунд. BlackBox рекомендує тривалість у діапазоні 10-20 секунд (в ідеалі 15 секунд). Пам’ятайте, що більшість стокових відео використовуються для заповнення коротких пробілів у монтажі;
Різні точки огляду та стилі знімків: хоча це і вітається, намагайтеся не завантажувати занадто багато ракурсів предмета і не завантажуйте одне й те саме базове відео повторно;
Без звуку: експортуйте свої кліпи без звуку, скасувавши вибір звуку в налаштуваннях експорту;

Пам’ятайте, що кліпи зазвичай знаходяться в мережі протягом 1-3 місяців або довше, перш ніж відбудеться перший продаж.

В цілому, BlackBox — це відмінний спосіб отримувати пасивний дохід від відеоматеріалів і позбавитися монотонної роботи із завантаження кліпів на сайти декількох агентств окремо, що заощадить вам багато часу та зусиль.

Крім того, платформа дозволяє вам передавати такі завдання, як завантаження, редагування та введення ключових слів, фахівцям у цій галузі, щоб ви могли більше зосередитись на тому, що вам дійсно подобається.

Знімайте те, що вам подобається, і завантажуйте лише свої найкращі роботи. Вибирайте щось унікальне та думайте не лише про кадри, які зазвичай можна побачити на першій сторінці сторінки сайту. Творчість є ключовою!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як додати переходи до відео TikTok

google news