close-btn

Як TikTok приносить щоденний дохід у розмірі $2,5 млн: Інфографіка

TikTok стає найприбутковішим соціальним додатком у світі. Здобувши величезну популярність за останні два роки, платформа для обміну короткими відео перетворилася на машину для заробляння грошей

https://thefoxmagazine.com/

TikTok стає найприбутковішим соціальним додатком у світі з покупок усередині додатку зі щоденним доходом понад $2,5 млн. Зростання доходів дозволило TikTok скинути з п’єдесталу інших відомих гігантів соціальних мереж.

Зокрема, дані Finbold показують, що у вересні 2022 року TikTok щодня заробляв $2,5 млн за рахунок покупок у додатках та підписок (без реклами) на пристроях Android та iPhone по всьому світу, за винятком iPad. Це значення відповідає погодинному доходу $104 000. Протягом місяця платформа соціальних мереж зафіксувала сукупний дохід у розмірі $75,8 млн.

Примітно, що TikTok зафіксував найвищий дохід серед платформ соціальних мереж: його вартість у Google Play Store склала $35,14 млн, поступившись тільки Tinder з його $37,58 млн. У Apple App Store виручка TikTok також зайняла друге місце з $40,66 млн після ігрового додатку Coin Master, який приніс своїм творцям $47,96 млн.

Як TikTok перетворив популярність на дохід

Зростання TikTok породило культурну економіку, що складається з інфлюенсерів та маркетингових агентств, у висококонкурентному середовищі соціальних мереж. TikTok лідирує завдяки своїй основній перевазі — вбудованим можливостям запису та редагування. Ці функції дозволяють творцям контенту швидко ділитися свіжими відео.

Крім того, після початкового скептичного ставлення до TikTok рекламодавці все частіше використовують додаток, щоб задіяти його глобальну базу користувача, чому сприяє його гнучка бізнес-модель. Рекламодавці можуть взаємодіяти з впливовими особами, які відповідають їхньому цільовому ринку, через ринок творців контенту. Загалом TikTok розвивався разом із рекламодавцями, які зробили додаток важливою частиною своєї медіа-стратегії та бюджету.

Успіхи TikTok також можна пояснити його моделлю рекомендацій коротких відео. Додаток пропонує контент, що відповідає інтересам користувача, утримуючи його протягом тривалого часу, а короткі відео дозволяють отримати доступ до більшої кількості контенту за менший час.

Аналіз доходів показує, що TikTok перевершує ігрові додатки, які, як відомо, приносять великий прибуток у всіх категоріях. Тому не дивно, що TikTok намагається поринути у ігровий сектор, тестуючи ігри на своїй платформі.

TikTok обійшов визнаних гігантів соціальних мереж

Без сумніву, TikTok вторгся на територію провідних платформ соціальних мереж, керованих Meta та Alphabet, причому Facebook, Instagram та YouTube стали найбільшими жертвами. Наприклад, знаменитості використовують TikTok для спілкування з величезною кількістю підписників. Отже, фанатська база частково перемістилася з Facebook та Instagram у TikTok.

У той же час, Meta, якій належать як Facebook, так і Instagram, навчається на успіху TikTok і все більше орієнтується на молодих людей, агресивно підштовхуючи користувачів до Reels і активно просуваючи відео в стрічках. YouTube також просуває YouTube Shorts, щоб залучити користувачів, які не зацікавлені в довгоформатних відео.

В цілому, здатність TikTok отримувати значні доходи за рахунок помилок інших відомих платформ заслуговує на повагу. Сьогодні багато компаній борються з переважаючими макроекономічними факторами, які, як очікується, позначаться на доходах. Аналітики також прогнозують, що зниження доходів та конкуренція з боку TikTok погіршать проблеми більшості гігантів соціальних мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як додати переходи відео TikTok

google news