close-btn

Китайська влада обвалила котирування на власних біржах

Пекін завдав удар по сферах освіти та високих технологій

Shanghai Stock Exchange Archives | International Banker

Фото: internationalbanker.com

Біржові позиції низки великих компаній, представлених на фондових майданчиках Китаю та Гонконгу, в ході торгів 26 липня опустилися до рекордно низьких позначок на тлі побоювань інвесторів, що виникли у зв’язку з останніми діями уряду країни щодо посилення держрегулювання у сферах освіти та високих технологій.

Вартість цінних паперів Scholar Education Group протягом торгової сесії знизилася на 45%, New Oriental Education & Technology Group – на 47%. Компанії займаються наданням освітніх сервісів для китайських споживачів. Індекс CSI Education впав на 9,61% до найнижчого рівня за 16 місяців.

Китайський індекс «блакитних фішок» CSI300 також скоротився на 3,22% до мінімального рівня з кінця минулого року. Зведений індекс шанхайської біржі впав на 2,34%. За даними центру Refinitiv, відтік інвестицій з сегменту простих акцій 26 липня склав майже $1,4 млрд.

Нагадаємо, 24 липня наглядові органи КНР провели переговори з представниками компанії Tencent з приводу розірвання домовленостей з власниками прав на музичні твори. Техногігант також був оштрафований за “недобросовісні практики”. Слідом за цим акції Tencent Holdings відреагували зниженням на 7,72%, Alibaba Group Holding – на 6,38%, а Meituan втратила 13,76% своєї капіталізації.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

За даними Національного статистичного бюро КНР, з квітня по червень ВВП Китаю збільшився на 7,9% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Експерти відзначають, що швидкість відновлення ділової активності на внутрішньому ринку Китаю перевершує всі інші країни світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США звинуватили китайський уряд в організації кібератаки на Microsoft Exchange

За матеріалами сайту reuters.com

google news