close-btn

Компанія Річарда Бренсона Virgin Atlantic планує провести IPO

Отримані в результаті розміщення акцій інвестиції будуть спрямовані на реалізацію нових конструкторських рішень у сфері трансконтинентальних авіаперевезень

Фото: universemagazine.com

Авіакомпанія Virgin Atlantic, засновником якої є мільярдер Річард Бренсон, готується до виходу на фондову біржу. Як стало відомо виданню Sky News, представники Virgin контактують з декількома банками, які повинні виступити організаторами майбутнього IPO. Очікується, що первинне публічне розміщення акцій відбудеться на Лондонській біржі вже цієї осені.

Відзначимо, що на сьогоднішній день основна частина цінних паперів належить главі компанії Річарду Бренсону. Ще 49% акцій знаходяться в портфелі активів авіакомпанії Delta. Видання Sky News зазначає, що майбутнє IPO стане першим за 37 років існування Virgin Atlantic, а мільярдер Бренсон за результатами торгів, найімовірніше, втратить свій монопольний контроль над компанією.

Повідомляється також, що рішення провести лістинг цінних паперів саме в Лондоні продиктовано планами керівництва компанії в найближчому майбутньому укласти кілька вигідних контрактів на будівництво літальних апаратів.

Аналітики Virgin впевнені в тому, що незабаром авіасполучення між Великобританією і рештою світу повернеться до докризового рівня. Отримані в результаті IPO інвестиції планується направити на реалізацію нових конструкторських рішень у сфері трансконтинентальних авіаперевезень.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія з виробництва космічних шатлів Virgin Galactic заявила, що розпочинає продаж квитків на польоти в космос для приватних осіб за ціною від $450 тис. Ініціативі передувала орбітальна подорож засновника компанії мільярдера Річарда Бренсона 11 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Безоса продала квитки в космос на мільйони доларів

За матеріалами сайту news.sky.com

google news