close-btn

Попри зниження популярності: квартальна виручка Zoom досягла історичного максимуму

Чисельність користувачів сервісу на даний момент становить 504 900 осіб

Квартальна виручка Zoom Video Communications вперше в історії компанії перевищила $1 млрд. Зростання прибутку відзначається паралельно зі зниженням затребуваності сервісу у зв’язку з ослабленням карантинних обмежень в країнах. The Wall Street Journal відзначає, що доходи Zoom перевищили попередні прогнози аналітиків з Уолл-стріт, проте темпи, які демонструє компанія, істотно нижчі за ті, що спостерігалися в період минулого року, коли популярність сервісу була на піку, а доходи виросли в більш ніж 4 рази.

В період другого кварталу чистий прибуток компанії склав $317 млн, виручка досягла $1,02 млрд. За прогнозами експертів, річна виручка в кінці грудня повинна скласти не менше $4,01 млрд і $4,75-4,79 прибутку в перерахунку на акцію. У звіті компанії, серед іншого, йдеться про те, що за минулий квартал послугами платформи користувалися 504 900 клієнтів.

Нагадаємо, в кінці липня розробники Zoom додали кілька нових сервісів – Asana, Dropbox Spaces, Dot Collector, SurveyMonkey та Heads Up. Це було вирішено зробити з метою подальшої інтеграції відеоплатформи в повсякденне життя користувачів, щоб вони могли спілкуватися в чаті, вирішувати різні завдання і питання, грати в ігри та навіть відпочивати, не залишаючи віртуального простору.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Zoom Video Communications погодилася виплатити $85 млн та поліпшити систему безпеки свого сервісу, щоб врегулювати ініційований проти неї судовий процес. Предметом розгляду стала колективна скарга на те, що сервіс порушує правила конфіденційності. А саме – компанія передає особисті дані користувачів Facebook, Google та LinkedIn, а її системи безпеки недостатньо ефективні, оскільки хакерам неодноразово вдавалося зривати сесії відеоконференцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Zoom готується до придбання великого провайдера хмарних послуг

За матеріалами сайту wsj.com

google news