close-btn

Половина українців готові повністю відмовитися від готівки – дослідження

Опитування показало, що українці віддають перевагу закладам торгівлі, де є можливість безготівкової оплати

Фото: пресслужба Mastercard

49% украинців готові повністю відмовитися від готівкових розрахунків. Про це свідчать результати дослідження Mastercard.

Згідно з ним, 48% українців стали частіше, ніж рік тому, платити карткою. Загалом, безготівкова оплата – тренд, що розпочався до пандемії, кажуть експерти.

“В Україні з 2016 року простежується стабільний приріст частки безготівкових транзакцій – у середньому 3% щороку”, – зазначила генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові Інга Андреєва.

Крім того, 52% опитаних вважають можливість розрахуватися карткою важливим фактором при виборі закладу торгівлі, а 8% уникають магазини, в яких немає опції безготівкової оплати.

Разом з тим, більше третини респондентів сказали, що частіше всього щоденні покупки оплачують гаджетами з NFC. При цьому кожен п’ятий українець торік вперше почав розплачуватися смартфоном.

“Кожна друга оплата по картам Mastercard в Україні – це цифрова оплата з NFC чи онлайн. NFC оплати складають близько 37% від усього об’єму безготівкових транзакцій по картам Mastercard у фізичному рітейлі. Це один із найвищих показників у Європі”, – зауважив віцепрезидент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні і Молдові Юрій Бахтін.

В онлайн-опитуванні, проведеному на замовлення Mastercard у червні 2021 року, взяли участь 1507 респондентів у віці 18 – 60 років, які проживають у містах з населенням понад 50 тис. чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився ринок електронної комерції в Україні за 2020 рік: дослідження

google news