close-btn

3238 популярних торгових марок в Україні належить резидентам РФ

Щодня українці купують продукцію понад трьох тисяч брендів, мимоволі фінансуючи ворога

3238 компаній і торгових марок належить афілійованим з людиноненависницьким кремлівським режимом підприємцям. На момент нападу злочинців на Україну серед цих компаній були такі марки дитячого харчування, як “Агуша”, “Засинайко” та “Тема”. Також марки напоїв “Лісма”, “Curtis” та “Майський”, молочні продукти “Простоквашино”, “Актуаль”, “Веселий молочник” та “Чудо”, косметика “Faberlic”, ліки “Віферон”, “Діоксидин”, “Реабілар” “, пиво “Балтика”, “Жигули” та навіть ЗМІ – АіФ та РБК.

Інформація надана аналітичною платформою Опендатабот. Дивиденти від використання цих ТМ раніше перераховувалися до бюджету країни-агресора. Експерти кажуть, що власники можуть перереєструвати бізнес, щоб уникнути санкцій та продовжити роботу на українському ринку. Опендатабот систематично відстежує всі зміни, пов’язані з активами резидентів РФ.

На даний момент платформа пропонує інформацію про численні українські компанії, побічно пов’язані зі злочинним режимом. Раніше ми повідомляли про те, що в Україні запущено Telegram-бот, який інформує користувачів про актуальні зміни у трудовому законодавстві країни у період воєнного часу.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія Google відключила можливість здійснювати платежі з використанням російських банківських карток. Про це у своєму обліковому записі в Telegram повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров увечері 14 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як безкоштовно отримати платежі з Revolut через А-Банк

За матеріалами сайту opendatabot.ua

google news