close-btn

Як купити землю і нерухомість у Метавсесвіті

Інвестувати в метанерухомість або триматися подалі від того, що може зрештою стати пузирем? Читайте далі, щоб дізнатися

https://www.thedigitalspeaker.com/

Ми швидко наближаємося до епохи Метавсесвіту — пов’язаних, стійких віртуальних реальностей, у яких ми житимемо цифровим життям поряд з нашим реальним життям. Ми все частіше використовуватимемо ці простори для роботи, ігор, спілкування та навчання — все, що ми можемо робити в реальному світі, матиме «цифрового двійника» в Метавсесвіті, з яким ми зможемо взаємодіяти, не виходячи з дому. Це включає інвестиції та заробляння грошей, і, як і в реальному світі, одним з найпопулярніших способів зробити це — вкластися в нерухомість.

Нерухомість у Метавсесвіті вже стала великим бізнесом. Суперзірки, у тому числі Snoop Dog, та глобальні компанії, включаючи PwC, JP Morgan, HSBC та Samsung, розкупили ділянки віртуальної землі, які вони мають намір використати для різних цілей. Ті, хто прийшов раніше, вже досягли великих результатів — принаймні на папері. Менш ніж рік тому середня ціна найменшої ділянки землі, доступної для покупки в Decentraland або Sandbox — двох найбільших платформах Метавсесвіту — становила менше $1000. Сьогодні вона коштує близько $13000.

Навіщо купувати землі в Метавсесвіті?

Як і при покупці землі в реальному світі, є дві основні причини, через які варто розглянути покупку землі в Метавсесвіті. Перша, ймовірно, найбезпечніша — збудувати будинок для проживання або приміщення для ведення бізнесу. Коли ми говоримо про «життя» у Метавсесвіті, ми насправді маємо на увазі місце, яке можна назвати будинком, де власник зможе похвалитися своїм майном і, можливо, навіть запросити друзів, щоб поспілкуватися. Це трохи схоже на особисту веб-сторінку на зорі Інтернету, до того, як усі перейшли до соціальних мереж. «Будинки» Метавсесвіту стануть для людей способом висловити свою індивідуальність або розмістити свої колекції NFT.

Друга причина — інвестиції, і тут все не так однозначно. Як і у випадку з будь-якими інвестиціями, немає жодної гарантії, що їхня вартість зросте. Тим не менш, в даний час ми, здається, спостерігаємо період золотої лихоманки нерухомості в Метавсесвіті, середні ціни на яку зросли вдесятеро за останній рік. Багато людей купують цифрову землю зараз, тому що просто вірять, що вона буде набагато ціннішою у майбутньому.

Як купити землю у Метавсесвіті?

Купівля землі в Метавсесвіті зазвичай здійснюється за криптовалюти. Популярним вибором є Ethereum, а також SAND (валюта, пов’язана з ігровою платформою The Sandbox) та MANA (підключена до платформи Decentraland). Таким чином, придбати ці криптовалюти, як правило, є першим кроком.

Ці дві платформи в даний час є фаворитами, коли йдеться про володіння землею та нерухомістю в Інтернеті, оскільки мають добре налагоджену інфраструктуру та відомих орендодавців та орендарів, таких як знаменитості та компанії, згадані вище.

Купівля землі на будь-якій з цих платформ може здійснюватися безпосередньо з самих платформ. Продаж і володіння землею в Метавсесвіті реєструються за допомогою передачі NFT, тому друге, що вам знадобиться, — це гаманець, здатний їх зберігати. Metamask і Binance — два найпопулярніші.

Крім покупки безпосередньо з платформ, також існує динамічний ринок сторонніх реселерів, як і у випадку з реальною нерухомістю. Такі платформи, як opensea.io та nonfungible.com, діють як децентралізовані агенти з нерухомості для цифрового домену, дозволяючи продавцям виставляти свою власність на продаж, а покупцям вести переговори.

Чи безпечна покупка землі в Метавсесвіті?

Це, мабуть, головне питання, особливо якщо ви думаєте про вкладення великих грошей. Купівля віртуальної землі, безумовно, є інвестицією з високим ризиком, як і купівля криптовалюти та NFT. По-перше, ринок значно не регулюється, а це означає, що якщо щось піде не так, наприклад, якщо продавець виявиться шахраєм і зникне з вашими грошима, канали для отримання відшкодування нерозвинені.

Також існують технічні міркування, які можуть додати додатковий рівень ризику — оскільки транзакції здійснюються в криптовалюті та NFT, ви повинні бути впевнені, що можете безпечно зберігати їх і не забудете пароль, який ви використовуєте для автентифікації свого права власності.

Загалом, оскільки все захищено в блокчейнах за допомогою смарт-контрактів та надійно зашифровано, ризик того, що будь-хто зможе вкрасти вашу віртуальну нерухомість або порушити угоди про оплату оренди, нині мінімальний. Однак є побоювання, що майбутні технології (наприклад, квантові обчислення) можуть зробити сьогоднішні міри криптографічної безпеки застарілими і це варто мати на увазі, якщо ви думаєте про великі довгострокові інвестиції.

Останнім міркуванням є проблема дефіциту. Земля у світі постійно зростає у ціні, переважно через те, що це обмежений ресурс, а населення людей, зацікавлених у володінні ним, постійно зростає. У віртуальному світі кількість доступної землі потенційно не обмежена. Якщо всі віртуальні ділянки на платформі продані, але попит із боку покупців все ще є, ніщо не заважає розробнику створити додаткові. Великі платформи в даний час мають обмеження на кількість землі, забезпечуючи «штучний дефіцит», але немає гарантії, що так буде завжди.

Яке майбутнє інвестицій у нерухомість Метавсесвіту?

У довгостроковій перспективі все залежить від майбутнього самого Метавсесвіту. Звичайно, деякі дуже великі та впливові організації — від Facebook (тепер Meta) до Microsoft та Nvidia — роблять великі ставки на те, що це, по суті, «наступне покоління» Інтернету. Якщо це виявиться так, і Метавсесвіт у найближчі 20 років буде так само важливим для бізнесу та суспільства, як всесвітнє павутиння за свої останні 20 років, тоді цифрова нерухомість, ймовірно, стане дуже перспективним активом.

Від великого бізнесу до особистих брендів та впливових осіб — всім вочевидь подобається можливість, яку цифрові технології надають для розширення аудиторії та створення нових цікавих продуктів та послуг, і Метавсесвіт може стати наступною епохою — ще більш захоплюючою, ніж соціальні мережі, що з’явилися до неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як увійти до Метавсесвіту — покрокове керівництво

 

google news