close-btn

Apple може заплатити штраф $2 млрд за махінації з iPhone: деталі

Apple загрожує штраф у розмірі $2 млрд. Причина: рішення компанії уповільнити роботу старих iPhone, щоб продовжити термін служби батареї

Apple

Apple штраф. Фото: pixabay.com

Активіст захисту прав споживачів у Великобританії подав позов проти Apple, звинувативши компанію в тому, що вона не повідомила власників iPhone про використання дроселювання, щоб приховати недостатню ємність акумулятора.

Витоки проблеми

Проблема вперше виявилася у 2017 році, коли користувачі почали помічати, що їхні телефони працюють повільніше, ніж зазвичай. А траплялося це після оновлення операційної системи iOS.

Спочатку Apple заперечувала будь-які правопорушення зі свого боку. Але пізніше визнала, що обмежувала продуктивність деяких смартфонів, щоб продовжити термін служби їх акумуляторів. Це тоді призвело до судових позовів з усього світу. А результатом став штраф у розмірі 500 мільйонів доларів у США та Франції.

Новий позов

Нещодавно Apple зіткнулася з ще одним судовим процесом, пов’язаним з уповільненням роботи iPhone, цього разу у Великій Британії.

Спочатку в позові, поданому Джастіном Гутманном, висувалась вимога виплатити $900 млн для 25 млн власників iPhone у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Apple свій необанк, чим це загрожує традиційним фінустановам та хто ще приймає участь в експансії

Тепер позов уже вимагає відшкодування збитків у розмірі 2 мільярдів доларів, що у разі його присудження стане одним з найбільших коли-небудь пред’явлених Apple.

Стверджується, що компанія свідомо уповільнювала роботу старих моделей iPhone. Намагаючись таким чином спонукати користувачів перейти на нові версії.

Відповідь Apple

Сама Apple вважає позов безпідставним. Своїм клієнтам компанія запропонувала знижку на заміну батареї.

Щобільше, компанія стверджує, що продуктивність знизилася всього на 10%. І лише в iPhone 6 і в моделях зі зношеними батареями.

Підсумок

Насамкінець слід зазначити, що за останні кілька років Apple зіштовхнулася зі значними юридичними проблемами.

Хоча розбіжності не вплинули на фінанси компанії. Вони завдали шкоди репутації й поставили під сумнів її прихильність до задоволення потреб клієнтів. Саме тому Apple вже зробила кроки для розв’язання цієї проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усього за тиждень ощадний рахунок від Apple накопичив депозитів на $1 мільярд

Вірус із Telegram краде гроші користувачів Apple: як убезпечити себе

Apple готує новий MacBook Air: у чому особливість новинки

google news