close-btn

Intetics планує відсудити в IT-ФОПів понад 3 млн грн: до чого тут GlobalLogic

Intetics подає до суду на ІТ-ФОПів за участю GlobalLogic: позови на загальну суму понад 3 млн грн

IT

Фото: unsplash.com

Компанія-розробник програмного забезпечення Intetics подала кілька позовів до ІТ-ФОПів та вимагає стягнути понад 3 млн грн. Цікава деталь тут полягає в тому, що GlobalLogic, ще одна ІТ-компанія, бере участь у справі як третя сторона. Хоча GlobalLogic не подавала самостійних позовів, Intetics шукає інформацію про співпрацю відповідачів з іншою компанією, яка може бути клієнтом GlobalLogic.

Згідно з Державним реєстром судових рішень, Intetics подала три позови. Компанія вимагає стягнути з Сергія Нарожного 244 301 грн, з Аліни Козлової 347 092,48 грн та вимагає від ФОПа Олексія Бородуліна повернути 2 631 926,96 грн. У всіх трьох випадках GlobalLogic Ukraine бере участь як третя сторона.

Звинувачення

Підсудних звинувачують в умисному порушенні зобов’язань за договором на розробку програмного забезпечення, підписаним у березні 2019 року. Згідно з матеріалами справи, порушення підтверджувалося тим, що аналогічні роботи надавалися через ТОВ «Глобаллоджик  Україна» компанії HERE Global BV. Intetics також домагається, щоб відповідачі несли витрати на оплату судового збору та витрати на юридичну допомогу.

Для того, щоб не зіткнуться зі звинуваченнями у свій бік, дізнайтеся про останні інновації, які торкнуться індивідуальних підприємців у травні 2023 року. Деталі у статті: Нововведення для ФОПа з травня 2023 року: до чого потрібно бути готовим.

Подробиці

Усі три справи слухає суд Харківської області. Підготовче засідання у справі Бородуліна призначено на 5 червня 2023 року, а у справах Козлової та Нарожного – на 1 та 14 червня відповідно.

Коментарі дійових осіб

Intetics та GlobalLogic відмовилися коментувати подробиці справи через комерційну таємницю. Однак GlobalLogic заявила, що заздалегідь надала суду докази щодо всіх аспектів справи, що стосується GlobalLogic.

Intetics прокоментувала лише справу Нарожного, заявивши, що подібні інциденти становлять серйозну загрозу для репутації та конкурентоспроможності ІТ-спільноти країни. Компанія вважає своїм обов’язком вжити всіх можливих заходів, щоб подібні інциденти не стали нормою та рутиною.

ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ БУТИ ЦІКАВО:

google news