close-btn

Марк Цукерберг уперше відповів на публікацію у ЗМІ секретних документів Facebook

Марк Цукерберг уперше публічно відреагував на Facebook Papers (внутрішні документи компанії), назвавши їх спробою обмовити Facebook

https://kod.ru/

Марк Цукерберг уперше відреагував на публікацію у ЗМІ архіву Facebook. Свою заяву засновник найпопулярнішої соціальної мережі у світі опублікував у вівторок, 26 жовтня.

Facebook Papers — цикл матеріалів американських ЗМІ на основі внутрішніх документів компанії, в яких говориться, що соцмережа нехтувала принципами свободи слова і рівноправності.

Цукерберг зізнався, що хотів би жити в суспільстві, в якому великі організації ретельно перевірятимуться:

«Я вважаю, що великі організації мають ретельно перевірятись. Я хотів би жити в суспільстві, де це відбувається, ніж у суспільстві, де ні. Добросовісна критика допомагає нам стати кращими. Але я вважаю, що те, що ми спостерігаємо зараз, — це скоординована спроба вибірково використовувати документи, що просочилися, щоб представити спотворену картину про нашу компанію»

За словами Цукерберга, компанія при ухваленні рішень має знайти баланс між конкуруючими поняттями соціальної справедливості, такими як свобода слова та зниження публікацій шкідливого контенту або впровадження шифрування для конфіденційності та підтримка правоохоронних органів.

У понеділок 17 американських ЗМІ почали публікувати внутрішні розслідування та документи Facebook, які їм надала екс-працівниця компанії, Френсіс Хауген, що зуміла скопіювати файли перед звільненням.

Хауген сподівається, що хвиля публікацій змусить корпорацію вжити серйозних заходів щодо боротьби з дезінформацією і контентом, який розпалює ненависть і ворожнечу.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Генеральний прокурор Вашингтона Карл Расін заявив, що розслідування показало — Цукерберг особисто приймав участь в прийнятті рішень, спричинивших витік даних користувачів Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг спростував твердження про те, що Facebook ставить прибуток вище безпеки користувачів

За матеріалами сайту korrespondent.net

google news