close-btn

МВФ схвалив план додаткового виділення грошей на боротьбу з пандемією

В рамках ініціативи SDR вже найближчими місяцями Україна може отримати більш ніж $2,7 млрд

Фото: clubofmozambique.com

8 липня Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) домовилась про розподіл між країнами-учасницями фонду SDR (спеціальних прав запозичення) в розмірі, еквівалентному $650 млрд. Ініціатива цього рішення виходила від глави МВФ Крісталіни Георгієвої.

Вона заявила, що розподіл SDR буде завершено вже до кінця серпня. SDR представляє резервний, платіжний засіб, який емітується Міжнародним валютним фондом. Існує тільки в безготівковій формі у вигляді записів на банківських рахунках.

“Розподіл SDR допоможе кожній державі, що входить до складу фонду, посилити прийняті раніше заходи з ліквідації наслідків коронакризи”, – зазначила Георгієва.

По суті, МВФ наповнює фінансові запаси країн кредитними коштами, які, ймовірно, будуть витрачені на боротьбу з пандемією. Однак зворотним боком прийнятого рішення є істотне збільшення зовнішнього боргу держав.

Нагадаємо, на сьогоднішній день Україна також веде переговори з МВФ щодо виділення чергового траншу. Глава Нацбанку Кирило Шевченко на цьому тижні заявив, що наша країна пропорційно своїй квоті в МВФ вже в найближчі місяці може отримати більш ніж $2,7 млрд в рамках схваленої ініціативи фонду з додаткового виділення ліквідності (SDR).

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Станом на 1 липня 2021 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становлять $28 357,7 млн ​​(в еквіваленті). У червні їхній обсяг збільшився на 2% в результаті валютних надходжень та інтервенцій Нацбанку, які були спрямовані на погашення частини зовнішнього і внутрішнього держборгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливий для співпраці з МВФ: Рада прийняла за основу «банківський» законопроєкт

За матеріалами сайту ua.interfax.com.ua

google news