close-btn

Обсяг грошових переказів з-за кордону в Україну зростає – звіт НБУ

Кількість надісланої валюти за період першого півріччя досягла $6,2 млрд, що на 11,6% більше, ніж роком раніше

Загальна сума грошових переказів в Україну, здійснених приватними особами протягом червня 2021 року, становить $1,1 млрд. Це на 16,2% більше, ніж за аналогічний період 2020 року ($954 млн). Дана статистика представлена ​​у звіті Нацбанку. Сумарний обсяг переведених коштів за період першого півріччя перевищив $6,2 млрд, що на 11,6% більше, ніж роком раніше ($5,56 млрд).

В ході аналізу Нацбанк враховував як офіційні, так і неофіційні канали, якими переводять в Україну гроші. Зокрема, з січня по червень 2021 року неформальними каналами в країну було переведено $2,33 млрд. Це на $121 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В НБУ відзначили, що загальний обсяг грошових переказів заробітчан у 2020 році досяг $12,121 млрд. Даний показник перевищує відповідний за 2019 року на 1,7%. Заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій висловив припущення, що в поточному році сумарний обсяг переказів в Україну складе близько $13 млрд.

Раніше ми писали про те, Нацбанк планує почати поступове скасування обмежень на покупку бізнесом іноземної валюти без зобов’язань. На думку команди регулятора, таке рішення буде мати більший вплив на валютний ринок, ніж останні лібералізаційні заходи.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Нацбанк представив інфляційний звіт за липень 2021 року. У ньому говориться, що поточний рівень інфляції в грудні наблизиться до 9,6%, а до кінця другого кварталу 2022 року знизиться до прогнозованих 5%. Зростання інфляційних очікувань регулятора пов’язане з підвищенням світових цін, в тому числі на сировинні товари, а також з подальшим відновленням внутрішнього попиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник НБУ розповів, яких помилок слід уникнути при впровадженні закону про платіжні послуги

За матеріалами сайту bank.gov.ua

google news