close-btn

PayPal займеться пошуком грошей екстремістів

Грошові перекази та підозрілі транзакції будуть відслідковуватися з метою виявлення потенційних порушників закону

Фото: wsj.com

Платіжний оператор PayPal спільно з представниками Антидифамаційної ліги (ADL) починають операцію з виявлення грошових транзакцій, адресатами та одержувачами яких є екстремісти або члени різних угруповань в США, що використовують популярні сервіси грошових переказів для фінансування злочинів.

В першу чергу робоча група займеться фінансовою активністю представників антиурядових організацій та прихильників теорії переваги білої раси. Також планується виявити та проаналізувати фінансові потоки, які здійснюються людьми, що пропагують антисемітизм, ісламофобію, расизм, антиіммігрантську політику та інші форми екстремізму.

Інформація, зібрана в рамках розслідування, буде передана фінансовим компаніям, правоохоронним органам та деяким політикам, заявили в головному офісі PayPal. Нагадаємо, у 2020 році співробітники PayPal вже брали участь в подібній ініціативі.

Тоді метою кампанії з моніторингу “сірих” транзакцій було встановлення осіб, причетних до незаконного обігу вогнепальної зброї та торгівлі людьми. У заходах брали участь також представники некомерційної організації Polaris та група криміналістів, які спеціалізуються на міжнародних розслідуваннях.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Служба безпеки України і Національна поліція провели серію обшуків в мережі магазинів B2B Jewelry. Про це керівництво фінансової піраміди повідомило у відеозверненні. Інформацію також підтвердив джерело LIGA.net в правоохоронних органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: PayPal дозволить клієнтам виводити свої криптоактиви на сторонні гаманці

За матеріалами сайту thepaypers.com

google news