close-btn

Технологічним компаніям Китаю заборонять проводити IPO в США

Пекін має намір захистити великі вітчизняні компанії від надмірного впливу іноземного капіталу

Фото: coinmarket.news

Китайська влада має намір заборонити IPO (первинне публічне розміщення акцій) в США технологічним компаніям, які працюють з великою кількістю «чутливих» даних про споживачів. Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела. Правила торкнуться емітентів, які мають намір отримати лістинг за кордоном через підрозділи, що зареєстровані за межами Китаю, повідомили джерела видання.

Обмеження не будуть стосуватися компаній, які не працюють з конфіденційними даними користувачів. Нові правила лістингу можуть вступити в силу вже в IV кварталі 2021-го. Проте законодавці залишили одну лазівку, яка дозволить деяким компаніям все ж провести IPO за кордоном. Для цього буде потрібно отримати офіційний дозвіл від спеціального міжвідомчого комітету.

Ймовірно, дана ініціатива продиктована прагненням китайського уряду захистити вітчизняні компанії від надмірного впливу іноземного капіталу. Відзначається, що китайський регулятор уже попросив деякі компанії відкласти вихід на іноземні біржі до цього часу. Відзначимо, за перші сім місяців 2021 року обсяг IPO підприємств з КНР досяг рекордних $12,8 млрд.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Nubank, бразильська фінтех-компанія і один з найбільших необанків Латинської Америки, який обслуговує 40 млн клієнтів у цьому регіоні, планує первинне публічне розміщення акцій (IPO). В результаті оцінка компанії може перевищити $55 млрд, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Річарда Бренсона Virgin Atlantic планує провести IPO

За матеріалами сайту wsj.com

google news