close-btn

Одужання економіки України очікується в другому кварталі

Низька база та кампанія з вакцинації є головними умовами для відновлення економічної активності в країні

Фото: khersonline.net

Економіка України в першому кварталі 2021 року продовжувала скорочуватися, і за попередніми даними Держстату реальний ВВП впав на 2,0%. Однак, згідно з прогнозами експертів, вже з другого кварталу очікується відновлення, запорукою якого є низька база і кампанія з вакцинації, що зараз триває. Про це повідомили в державному Департаменті стратегічного планування.

“У другому кварталі поточного року економічне відновлення хоч і буде продовжувати залежати від частоти, тривалості і ступеня жорсткості карантинних обмежень, проте з урахуванням низької бази порівняння минулого року та процесів вакцинації як в світі, так і всередині країни, вийде на позитивний тренд”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Служба статистики опублікувала звіт, в якому йдеться про те, що критично низький рівень падіння української економіки був зафіксований в період другого кварталу 2020 року – 11,2%. При цьому номінальний ВВП склав 4,194 трлн грн. Нагадаємо, Світовий банк оновив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України в 2021 році з 3% до 3,8%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Банківський сектор в першому кварталі 2021 року збільшив кредитний портфель як в корпоративному, так і в роздрібному сегментах, а також зберіг позитивну динаміку залучення коштів від населення. Зростання попиту на банківські послуги сприяло відновленню темпів зростання чистого процентного і комісійного доходу фінустанов. Читати далі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відкрили Кіберцентр UA30 для захисту держструктур та бізнесу від кібератак

За матеріалами сайту rbc.ua

google news