close-btn

Генеральний директор Apple Тім Кук уклав секретну угоду з Китаєм на суму $275 млрд

Apple уклала таємну угоду з владою Китаю на $275 млрд п’ять років тому

https://www.gazeta.ru/

Видання The Information опублікувало великий звіт, в якому детально описуються зусилля генерального директора Apple Тіма Кука у налагодженні міцних відносин між Apple та китайськими урядовцями і агенціями.

Посилаючись на інтерв’ю та прямий доступ до внутрішніх документів Apple про неодноразові візити Кука до Китаю в середині 2010-х років, у звіті описується угода на $275 млрд, у рамках якої Apple зобов’язалася інвестувати значні кошти в технологічну інфраструктуру та навчання в Китаї.

П’ятирічна угода, що не має обов’язкової сили, була підписана Куком під час візиту в 2016 році. Метою було часткове пом’якшення або запобігання регулюючим діям з боку китайського уряду, які могли б мати значні негативні наслідки для бізнесу Apple у країні.

За умовами угоди Apple зобов’язана допомагати китайським компаніям розробляти найпередовіші виробничі технології, проводити навчання китайських фахівців та використовувати більше китайських компонентів у виробництві своєї продукції. Крім того, Apple вклала $1 млрд у китайський стартап Didi Chuxing. Натомість Apple мала змогу без проблем продовжити працювати в Китаї.

Уточнюється, що умовами домовленності допускають можливість продовжити її ще на один рік, до травня 2022-го, у разі відсутності заперечень обох сторін.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кристаліна Георгієва повідомила про тенденцію зниження динаміки зростання китайської економіки, що в довгостроковій перспективі може негативно позначитися і на інших країнах. За словами керівниці Міжнародного валютного фонду, у 2022 році економічне зростання у КНР сповільниться до 5,6%. При цьому зниження торкнеться практично всіх сфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШІ у новому амплуа: як нейронні мережі допомагають боротися з корупцієюей

За матеріалами сайту arstechnica.com

google news