close-btn

Київ увійшов до 50 найкращих міст для розвитку стартапів

Столиця України посіла 48 місце серед найкращих світових стартап-екосистем за версією Global Startup Ecosystem Index від StartupBlink, де розглядалася тисяча міст

платежи

Фото: gabri.kiev.ua

Інтернет-видання websummit.com повідомляє, що Київ випередив у рейтингу кілька найбільших європейських міст, серед яких Дублін, Мілан, Цюріх та Копенгаген. В опублікованому звіті дослідницької групи Startup Ecosystem 2021 говориться, що найсильнішою стороною української столиці є розвинена екосистема для стартапів у сфері програмного забезпечення та даних, маркетингу та продажу, а також харчових технологій.

Експерти повідомляють, що у вищезгаданих трьох секторах працюють як мінімум 250 великих компаній. Про серйозні позиції Києва у сфері IT свідчать і дані Нацбанку. Так, за даними регулятора, у 2020 році експорт українських інформаційних технологій зріс у порівнянні з 2019-м на 20,4%, або $853 млн. При цьому сумарний обсяг річного експорту програмного забезпечення та інших продуктів IT-індустрії вперше перевищив позначку $5 млрд.

Раніше експерти Української технологічної екосистеми зазначали, що вітчизняний ринок IT розвивається вп’ятеро швидше, ніж в середньому у світі (4-6%). На сьогоднішній день в Україні вже зареєстровано близько 5 тис компаній, що пропонують послуги у цій сфері. Загальна кількість працівників досягла 250 тис осіб. 1 700 компаній активно створюють та розвивають різні стартап-проєкти. Основна частина з них знаходиться у Києві.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Рейтинг найдорожчих міст світу: Київ випередив Москву. Причиною перестановки у списку найдорожчих столиць стала значна інфляція, що стрімко збільшує вартість основних товарів та послуг, і яка виникла в період глобальної пандемії. Аналітики журналу The Economist зазначають, що минулого року Тель-Авів у цьому рейтингу посідав лише п’яте місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НКЦПФР розробила документи, що захищають права інвесторів

За матеріалами сайту websummit.com

google news