close-btn

Microsoft вмонтує у свій браузер кредитний фінтех-сервіс

Сервіс «купи зараз, заплати пізніше» стає настільки популярним, що в технологічній компанії вирішили впровадити його прямо в інтернет-браузер комп’ютера для більш швидкого і зручного оформлення позик

Як повідомляє видання finextra.com, такі версії стандартної програми для серфінгу в глобальній мережі Edge будуть забезпечені розширенням в Zip-форматі, яке дасть можливість користувачеві замовляти товари на сайтах в розстрочку. Zip-розширення з вбудованим BNPL-сервісом буде з’являтися в браузері у вигляді спливаючого вікна кожного разу, коли користувач буде заходити на сторінку оплати при здійсненні замовлення на онлайн-майданчику.

Повідомляється, що сума чека повинна бути не менше $35, але і не перевищувати $1 тис, а виплату можна буде розділити на чотири етапи протягом місяця. Новий BNPL-сервіс в Edge дозволить поєднувати облікові записи користувача в Microsoft і Zip, а інтерфейс буде інтуїтивним і зрозумілим. Проте така новина вже викликала хвилю негативних коментарів на адресу Microsoft.

Користувачі в США вважають, що компанія і без того занадто «перевантажує» свій стандартний браузер різними функціями, а додавання BNPL-сервісу може сприяти тому, що багато хто з людей стане менш обачно витрачати гроші, а кредитна заборгованість буде тільки зростати.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Генеральний директор PayPal Ден Шульман цього тижня розповів в інтерв’ю агентству CNBC, що в “Чорну п’ятницю” платіжний сервіс зафіксував різке зростання кількості користувачів, які використовували опцію “купи зараз, заплати пізніше”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати

За матеріалами сайту finextra.com

google news