close-btn

Samsung побудує в Техасі завод із виробництва мікросхем вартістю $17 млрд

Samsung Electronics Company Ltd планує побудувати в Техасі новий завод з виробництва комп’ютерних мікросхем орієнтовною вартістю $17 млрд

https://www.ixbt.com/

Запланований завод у місті Тейлор, приблизно за 30 миль від Остіна, де Samsung вже має виробничий об’єкт, може створити до 1800 робочих місць на ділянці площею 1200 акрів.

Незважаючи на те, що зараз у всьому світі спостерігається нестача напівпровідників, очікується, що корейський технологічний гігант розпочне виробництво мікросхем на новому місці до 2024 року.

Влада міста запропонувала Samsung низку пільг, щоб компанія розмістила виробництво саме в Тейлорі. Зокрема, йдеться про пільги з податку на майно у розмірі до 92,5% упродовж перших 10 років із поступовим скороченням списань протягом наступних кількох десятиліть.

Однак у Samsung заявили, що остаточного рішення про місцезнаходження заводу ще не ухвалено.

Через пандемію та масовий попит на електроніку дефіцит чіпів триває вже більше року. Це створює потенціал для розробників. Але щоб виробляти більше чіпів, їм потрібно збільшувати свої квоти у компаній-виробників або будувати власні заводи. Компанії, які ефективно вирішать цю проблему можуть значно збільшити свою виручку.

Зазначається, що президент Байден пообіцяв збільшити виробництво мікросхем у США та звернути назад тенденцію до скорочення виробництва в Америці, що спостерігається у попередні десятиліття.

До того ж, Сенат нещодавно затвердив субсидію на суму $52 млрд для нових заводів з виробництва мікросхем, хоча закон про чіпи ще не пройшов у Палаті представників.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Деякі рітейлери Німеччини пророкують проблеми з постачанням спортивних товарів і навіть меблів. Побоювання у зв’язку з глобальною нестачею чіпів загострюються все сильніше з наближенням сезону святкових розпродажів у грудні. Понад 75% опитаних компаній у Німеччині звітують про наявність серйозних труднощів у ланцюжках поставок, що вкрай негативно позначається на обсягах продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через збій у додатку деякі власники Tesla виявилися замкненими у своїх авто

За матеріалами сайту proactiveinvestors.co.uk

google news