close-btn

У Банку Англії розповіли, скільки банківських депозитів вже найближчим часом перейдуть на цифровий фунт

CBDC стане наступним щаблем в еволюції грошей, вважає заступник глави фінрегулятора

За прогнозами експертів британського центробанку, у найближчому майбутньому кожен п’ятий депозит компаній та фізосіб може бути переведений у цифрову валюту (CBDC). Таку оцінку цього тижня озвучив заступник голови Банку Англії Джон Канліфф.

«Згідно з нашими консервативними припущеннями, близько п’ятої частини всіх депозитів … можуть перейти з банківської системи в цифрові гроші центробанку», — пояснив він.

Топ-менеджер фінрегулятора нагадав про зростаючі загрози для державної фінансової системи, які сьогодні походять від криптоіндустрії, що стрімко розвивається. Однак він також зазначив, що процес поки що не вийшов з-під контролю і уряди можуть перехопити ініціативу, створюючи та емітуючи легальні цифрові гроші.

Нагадаємо, міністерство фінансів Великобританії та Банк Англії анонсували проведення у 2022 році громадських дискусій на тему запуску цифрового фунта. Раніше регулятор розмістив сім вакансій до групи з дослідження CBDC. А минулого тижня представник центробанку Індії заявив про те, що пілотний запуск цифрової рупії, швидше за все, відбудеться вже в січні-березні 2022 року.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Грошово-кредитне управління Сінгапуру (MAS) розпочало теоретичне вивчення специфіки створення та впровадження цифрової валюти центробанку. Про це днями заявив голова регулятора Раві Менон. За його словами, MAS приділяє особливу увагу CBDC, проте не готове розпочати негайне переведення економіки країни на цифрову валюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Індії заборонить криптовалюти і створить власний цифровий токен

За матеріалами сайту forklog.com

google news