close-btn

Airbnb прогнозує відновлення світового туризму ще в 2021 році

Ознаки “одужання” видно в квартальних результатах Airbnb

Фото: www.cedefop.europa.eu

Оскільки в усьому світі зростають темпи вакцинації від коронавірусу, люди готові повернутися до подорожей, що призведе до безпрецедентного досі відновлення туристичного ринку протягом 2021 року. Такий прогноз озвучив генеральний директор популярного сервісу оренди житла Airbnb Брайан Ческі під час презентації звіту про доходи за перший квартал цього року.

“Ми натхненно спостерігаємо за тенденціями, які сприяють досягненню наших результатів, і виконуємо наш план на 2021 рік, щоб підготуватися до відновлення подорожей, яке, як ми думаємо, буде несхожим на все, що ми коли-небудь бачили раніше”, – сказав Ческі.

Як відзначають в компанії, люди втомилися від обмежень і локдаунів. Повсюдна вакцинація від коронавірусу дає їм надію на відновлення туризму. Крім того, віддалена робота, що стала такою популярною з початку пандемії, дозволяє подорожувати і працювати з будь-якої точки світу.

Ознаки наближення одужання видно в квартальних результатах Airbnb – кількість бронювань продовжує рости на тлі доступності вакцин і послаблення обмежень. Споживачі зробили 64,4 млн бронювань, що на 39% більше в порівнянні з четвертим кварталом 2020 року.

Чистий збиток Airbnb також значно виріс – в три рази в річному численні – в основному через погашення боргу за кредитами, які Airbnb взяв на початку пандемії, а також через те, що компанія продовжувала платити комісію за реструктуризацію після звільнень співробітників.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Нагадаємо, 16 листопада 2020 року компанія Airbnb подала документи в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) для першого публічного розміщення акцій (IPO). Тоді компанію оцінили в $30 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як коронавірус вбиває успішні компанії: кейс Airbnb

За матеріалами PYMNTS

google news