close-btn

Apple зберігає робочі місця на тлі масових звільнень у технологічному секторі

Багато найбільших технологічних компаній масово звільняють співробітників, побоюючись рецесії. Але техногігант Apple, хоч і втратив понад $57 млрд, досі не оголошував про скорочення штату

Apple

Apple Фото: onvista.de

У середу Microsoft оголосила, що звільнить 10 тис працівників, скоротивши штат на 5%. Станом на кінець червня 2022 року в корпорації працювало понад 221 тис розробників. У свою чергу, Amazon вже почала звільняти персонал, що зрештою має призвести до скорочення 18 тис робочих місць.

Більшість компаній із технологічного сектору сьогодні скорочують позиції та вакансії. Це пояснюється складними макроекономічними умовами та можливою рецесією вже цього року. Проте за попередні два роки технологічний сектор активно рекрутував нових співробітників. Пов’язано це було зі зростанням популярності сервісів віддаленого доступу під час пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amazon став найдорожчою компанією світу, залишивши Apple позаду

Зокрема, Amazon стрімко росла у 2021 році, створивши 310 тис робочих місць. Це було ще більшим розширенням ніж у 2020 році, коли компанія виросла більш ніж на 38% і найняла півмільйона співробітників. Загалом станом на кінець грудня 2021 року Amazon повідомила про 1,6 млн персоналу. Meta (раніше Facebook) щорічно збільшувала чисельність персоналу на кілька тисяч співробітників з моменту виходу на біржу у 2012 році.

У 2020 році в Meta прийшло понад 13 тис працівників, зростання на 30% і рік наймасштабнішого найму в історії компанії. 2021 рік – ще плюс 13 тис працівників. Однак наприкінці минулого року Марк Цукерберг оголосив про початок серйозних скорочень. Що стосується Apple, цей техногігант є винятком: за останні два роки компанія особливо не розширювала свою програму найму, але й не оголошувала про звільнення.

Станом на вересень 2022 року штат Apple становив 164 тис осіб, включаючи як корпоративних співробітників, так і роздрібний персонал її магазинів. Зростання чисельності співробітників порівняно з 2021 роком склало всього 6,5%. Компанія характеризується більш обережною політикою рекрутингу, що тепер дозволило їй не вдаватися до жорстких заходів та масових звільнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Найбільша криптобіржа США Coinbase звільнить майже 1000 співробітників — названо причини

У компанії Apple розкрили подробиці про виплати розробникам App Store за 2022 рік

Обвал на крипторинку змусив Coinbase звільнити кожного п’ятого свого співробітника

За матеріалами cnbc.com.

google news