close-btn

Білий дім випустив колекційну монету, присвячену захисникам острова Зміїний

Монета № 9 присвячена героїчному опору українських військових російському вторгненню на острів Зміїний

https://www.whitehousegiftshop.com/

Білий дім випустив колекційну монету, присвячену захисникам острова Зміїний. Про це повідомляється на сайті сувенірного магазину Білого дому.

На монеті зображено сам острів, а на звороті міститься напис легендарної фрази українських захисників «Російський військовий корабель — іди нах*й», що пролунала у перший день вторгнення РФ в Україну з вуст бійця гарнізону острова Зміїний. Англійською вона звучить як «Moskva Russian Warship – Go F**k Yourself».

Посвячена Україні монета стала 34-ю в колекції «Глобальні історичні моменти американського та всесвітнього президентства», куди увійшла під номером 9. Має сертифікат справжності із серійним номером, а також оксамитовий презентаційний футляр із золотою президентською печаткою. Її дизайн розробив художник Ентоні Ф. Джанніні.

Вартість однієї монети складає $100, можна вже зараз оформити на неї попереднє замовлення на офіційному сайті. Доставка розпочнеться 30 вересня 2022 р., в Україну та країни-члени НАТО буде повністю безкоштовною. 20% доходу від продажу монети буде направлено на допомогу українським жінкам та дітям.

Раніше ми писали, що українці обрали ескіз третьої марки Укрпошти, присвяченої війні. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації. В опитуванні взяли участь понад 833 000 осіб, з них понад 766 000 — у додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

google news