close-btn

PayPal не збирається купувати Pinterest: акції останньої обрушилися на 12%

PayPal Holdings Inc. заявила, що не має наміру придбати Pinterest Inc. Ця заява поклала край дням спекуляцій з приводу потенційної угоди на $39 млрд

https://questlation.com/

PayPal виступив із короткою заявою після того, як Bloomberg повідомив минулого тижня про наміри платіжного гіганта розглянути пропозицію про покупку Pinterest на $39 млрд.

Через подібні «ринкові чутки» акції PayPal впали на 5%, а акції Pinterest зросли на 12%. За даними Wall Street Journal, передбачається, що PayPal відмовився від угоди через негативну реакцію акціонерів. Після вчорашньої заяви PayPal акції Pinterest впали більш ніж на 13,2%.

Соціальна комерція

Джерело CNBC повідомило, що PayPal була змушена розглянути можливість покупки Pinterest через конкурентний тиск з боку платформи електронної комерції Shopify. Shopify вклала значні кошти у поєднання e-com та fintech.

PayPal значною мірою виграв від буму онлайн-покупок з початку пандемії коронавірусу. Минулого року він протиставив себе компаніям, що працюють за принципом «купуй зараз, плати пізніше», з пропозицією «Pay in 4». Потенційне придбання Pinterest могло б підштовхнути компанію до соціальної комерції — простору, що росте, і над яким вже працюють інші технологічні гіганти.

Facebook, наприклад, направляє користувачів Instagram до придбання на платформі товарів. Минулого літа компанія розпочала тестування спеціальної вкладкинки головному екрані «Магазин». Компанія також дозволяє користувачам робити покупки через регулярні публікації в Instagram, Live, Stories, а також за допомогою відеофункції Reels.

Соціальна комерція дозволяє компаніям відстежувати кліки та покупки у відповідних додатках з метою довести рекламодавцям ефективність реклами на певній платформі.

Ендрю Джеффрі, аналітик Truist Securities, заявив минулого четверга, що він скептично ставиться до злиття PayPal і Pinterest:

«Ми спантеличені цією потенційною угодою і практично не бачимо стратегічного обґрунтування», — сказав Ендрю Джеффрі, аналітик Truist Securities. — «Ми розглядаємо такий крок майже як акт відчаю.»

Проте операція з купівлі Pinterest дала б платіжній фірмі, яка торік заплатила 4 мільярди доларів за додаток для купонів та порівняння цін Honey Science, більше даних про продукти, які купують споживачі, і можливість потенційно рекламувати або пропонувати знижки на основі цих даних.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

На початку тижня цінні папери Pinterest впали на 13,2% на тлі новини про те, що PayPal передумали купувати компанію. Однак чутки про придбання соцмережі дуже позитивно позначилися на акціях платіжного сервісу. Зокрема, на останній торговій сесії акції PayPal зросли на 6,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск відхрестився від криптовалют: бізнесмен заявив, що нічого на них не заробляє

За матеріалами сайту cnbc.com

google news