close-btn

Берлін надав Україні багатомільйонний грант для підтримки ВПО

За рахунок грантових коштів планується завершити програму на 2022 рік щодо виплат дотацій переселенцям

calmctravels.com

До Державного бюджету України надійшов грант обсягом 200 млн євро від Кредитної установи для відновлення (KfW). Про це повідомляє прес-служба Мінфіну. Виділений грант має допомогти підтримати систему соціального забезпечення та допомогти у відновленні та розвитку української економіки. Очікується, що основна частина коштів буде спрямована на фінансування соціальних програм. Насамперед це торкнеться внутрішньо переміщених осіб.

У Мінекономіки заявили, що за рахунок грантових коштів можна буде покрити частину потреб загального фонду держбюджету щодо виплати допомоги на проживання ВПО. Програма підтримки стійкості ВПО в Україні, яка фінансується KfW, спрямована на пом’якшення негативного впливу на умови життя ВПО під час війни Російської Федерації проти України.

Зазначається, що кількість внутрішніх переселенців з початку війни продовжує зростати. У зв’язку із цим зростає навантаження на бюджети держорганів. За даними міністерства, з 24 лютого і до сьогодні Берлін виділив нашій країні допомоги на 1,5 млрд євро. Левова частка цих грошей була спрямована на державні програми, освіту, охорону здоров’я, а також на кредитування підприємств із сектору МСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держрегулятор Латвії анулював ліцензію великого банку Baltic International Bank

Ми раніше повідомляли, що офіційно близько 14 млн українців покинули власне житло. Тобто борги сотень тисяч сімей лягають на плечі їх сусідів. Ситуація хоч і здається неймовірною та нереалістичною, але вона дійсно є і набирає обертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ФОП зможуть отримати витяг з ЄДР в Дії: стартує бета-тестування функції

ПриватБанк запускає безкоштовне обслуговування фірм, які виплачують працівникам зарплату на картки

За матеріалами сайту minfin.com.ua

google news