close-btn

Індія закликає громадськість уникати Starlink Ілона Маска

Індія проінструктувала громадськість не оформляти попереднє замовлення на Starlink, супутникову інтернет-службу SpaceX

https://www.theverge.com/

Як наголошується у звіті, уряд Індії заявляє, що компанії необхідно отримати ліцензію для роботи в країні, перш ніж вона розпочне надання своїх послуг.

«Рекомендується не підписуватися на послуги Starlink, що рекламуються», — йдеться в твіті Міністерства телекомунікацій Індії (DoT). DoT також попросив Starlink утриматися від «надання послуг супутникового інтернету в Індії до отримання ліцензії».

Іншими словами, Starlink доведеться призупинити приймати попередні замовлення.

Starlink зіткнувся з пильною увагою уряду Індії у квітні, коли DoT почав вивчати, чи порушує розгортання бета-версії Starlink будь-які закони Індії про телекомунікації. Рішення DoT було прийнято у зв’язку з тим, що Broadband India Forum (BIF), незалежний політичний форум, що представляє такі великі технологічні компанії, як Amazon, Google, Microsoft і Facebook, підштовхнув DoT до припинення передпродажу Starlink без попереднього ліцензування.

З того часу, як 1 листопада Starlink офіційно зареєструвала свій бізнес в Індії, в країні вже було зроблено понад 5000 попередніх замовлень. Поки нічого не відомо про те, чи будуть скасовані існуючі попередні замовлення чи клієнтам доведеться ще почекати. Starlink планує розгорнути 200 000 пристроїв в Індії до 2022 року, з яких 80 відсотків буде розташовано в сільській місцевості, населення якої перевищує 898 мільйонів осіб.

Прямо зараз у Starlink близько 140 000 бета-користувачів у 20 різних країнах. Маск прогнозує, що наступного року у Starlink буде понад 500 000 клієнтів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Представники SpaceX звинуватили Компанію Безоса в умисному створенні перешкод конкурентам. На початку літа NASA оголосило початок підготовки місії на Місяць. До робіт було запрошено команду зі SpaceX. Проте керівництво Blue Origin Джеффа Безоса подало на космічну агенцію до суду за порушення ранніх домовленостей про співпрацю. А наприкінці серпня Amazon навіть закликала держоргани відхилити плани Starlink, оскільки компанія нібито порушила правила, запропонувавши одразу дві конфігурації для супутникового інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії озвучили термін створення цифрової рупії: кінець 2021 року

За матеріалами theverge.com

google news