close-btn

Китайський пошуковик Baidu отримав дозвіл на запуск сервісу

На маршрутах працюватимуть повністю автономні безпілотні транспортні засоби, для яких у Пекіні вже встановлено понад 600 паркувальних станцій

Китайський інтернет-гігант Baidu запустив цього тижня свій підрозділ безпілотного таксі. Дозвіл регулюючих органів на діяльність у сфері перевезень було отримано лише цього місяця. Компанія, що є китайською версією пошукача Google, інтегрувала у свій портал спеціальний сервіс, за допомогою якого користувачі можуть зручно оплачувати свої поїздки в роботаксі по вулицях Пекіна.

Представник Baidu Вей Донг заявив, що незабаром ініціатива буде розширена і на інші великі міста країни, такі як Шанхай, Гуанчжоу та Шеньчжень. Плату за проїзд стягує сервіс Baidu Apollo, який також управляє 67 безпілотними автомобілями в приміському районі китайської столиці Ічжуан. Тарифи пошуковика за користування сервісом будуть порівняні з вартістю замовлення звичайного таксі, наприклад через популярний в Китаї додаток Didi.

Сервіс Apollo Go працюватиме щодня з 7 ранку до 10-ї вечора. Загалом у районі Baidu вже встановила понад 600 паркувальних станцій для роботаксі. Раніше до офіційного запуску сервісу та виходу на ринок компанія тестувала роботу своїх безпілотних електромобілів безкоштовно у декількох невеликих містах країни. Крім Baidu, аналогічний сервіс незабаром надаватиме і стартап Pony.ai Inc., в який інвестував японський автовиробник Toyota Motor Co.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Протягом останніх кількох років автомобільна команда Apple одночасно досліджувала два шляхи: створення моделі з обмеженими можливостями автономного керування або версії зі здатністю повністю автономного керування, яка не потребує втручання людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім запровадив санкції проти китайських компаній, які вивчають квантові технології

За матеріалами сайту cnbc.com

google news