close-btn

Як торгувати криптовалютою без ризику в 2023 році: Найкращі криптобіржі з демо-рахунком

У цій статті ми розглянемо безризикові криптовалютні демо-рахунки, як вони працюють та які криптобіржі їх пропонують. Також розберемося чим демо-рахунки відрізняються від реальних акаунтів і як ці відмінності виражаються у швидкості роботи, котируваннях цін та ліквідності

Лучшие криптобиржи с демо-счетом 2023

Фото: pixabay.com

Демо-рахунки дозволяють трейдерам практикуватися у торгівлі криптовалютами без ризику втрати реальних коштів. Вони ідеально підходять як для новачків, які хочуть навчитися торгувати на ринку, так і для досвідчених інвесторів, що бажають протестувати нові стратегії та методи.

За допомогою віртуальних токенів, які не мають реальної вартості, користувач може швидко ознайомитись з фінансовими інструментами, функціоналом біржі та випробувати свої стратегії, не ризикуючи при цьому своїм капіталом. У цій статті ми розглянемо, що таке демо-рахунок на криптовалютній біржі, як він працює, і чому такий важливий для трейдерів.

Для чого потрібний демо-рахунок на криптобіржі

Демо-рахунок на криптовалютній біржі — це практичний рахунок, який надає трейдерам можливість тестувати різні стратегії торгівлі та експериментувати з криптовалютами, використовуючи віртуальні кошти. Він забезпечує ідентичне середовище реального рахунку, але без ризику втрати грошей.

Однією з основних причин використання демо-рахунків на криптовалютних біржах є можливість тренування торгових стратегій. На демо-рахунку користувач може випробувати свої теорії та прийняти рішення, яка стратегія найбільш ефективна.

Важливим аспектом демо-рахунків на криптовалютних біржах є можливість тренування психологічних навичок. Трейдери можуть вивчити свої реакції на різні сценарії ринку та розвинути навички управління емоціями, такими як страх і жадібність, що дозволяє приймати більш усвідомлені та продумані рішення під час торгівлі на реальних рахунках.

Зрозуміло, втрата кількох сотень доларів у результаті невдалої угоди на демо-рахунку може залишити слід у пам’яті та допомогти уникнути аналогічних помилок у майбутньому. Однак набагато гірше, коли трейдер-початківець заробив великі гроші на тренувальному рахунку і намагається повторити цей успіх у реальній торгівлі — у більшості випадків це закінчується провалом.

То чому виникає велика різниця в результатах на демо і реальному торговому рахунку? Серед основних причин:

  • швидкість — під час обміну в тестовій мережі транзакції з демонстраційними активами відбуваються миттєво. Однак на реальному ринку операції займають більше часу через обробку ордерів. Ігнорування цього фактора може призвести до проблем з тайм-менеджментом та завдати збитків;
  • котирування — зазвичай ціни на демо-рахунках трохи відрізняються від реальних, а також можуть відставати на 15-30 хвилин;
  • психологія — торгівля реальними грошима вимагає емоційної витримки, яку не можна повноцінно натренувати на безпечному демо-рахунку.

Тому краще якомога раніше починати торгувати реальними грошима. Бажано використати невелику суму, яку не надто шкода, та жодного кредитного плеча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке ліквідація у трейдингу та як її уникнути

Найкращі криптобіржі з демо-рахунком у 2023 році

Вибір криптовалютних бірж із демо-рахунками досить великий, але ми зібрали найпопулярніші варіанти. До нашого списку увійшли платформи, у яких висока капіталізація та ліквідність, а також різні типи торгівлі (ф’ючерсна, маржинальна, спотова).

OKX

Доступні ринки: спот, ф’ючерси

Максимальне плече: 125x

Ця торгова платформа вважається одним із найбільших майданчиків у криптовалютному сегменті. Біржа OKX зареєстрована під брендом OKX Technology Limited та працює в юрисдикції Мальти. ОКХ відмінно підходить для новачків завдяки зручному інтерфейсу та можливості віртуальної торгівлі. Щоб отримати доступ до цієї опції, достатньо зареєструватися на біржі та перейти до розділу “Торгувати” ⇒ “Торгівля в демо-акаунті”.

У віртуальному режимі користувач отримує доступ до інструментів, таких як спот, безстрокові свопи, маржа, опціони та трейдинговий бот. На рахунку буде понад $50 000 віртуальних активів, включаючи 1 BTC, 5 ETH, 100+ OKB, 3000 USDT, 10000 TRX та багато інших. Використовувати ці монети можна для торгівлі у відповідних торгових парах.

Можливості демо-рахунку OKX:

  • Демо-рахунок від $9000;
  • Практика з різними типами ордерів, включаючи ринкові, лімітні, стоп-лімітні тощо;
  • Надає можливість протестувати різні торгові пари та ринки;
  • Простий у використанні інтерфейс з покроковими посібниками зі спотової, ф’ючерсної та безстрокової торгівлі;
  • Ресурси для отримання додаткової інформації про трейдінг, включаючи посібник для початківців та підручник з криптодеривативів.

Binance

Доступні ринки: ф’ючерси

Максимальне плече: 125x

При всій багатофункціональності Binance її не можна назвати простою та зручною для новачків через складнощі, пов’язані з відкриттям тестового акаунта. Щоб це зробити, потрібно перейти на testnet.binancefuture.com та зареєструватися, після чого відповісти на 14 питань для доступу до торгівлі ф’ючерсами. Як бонус на ваш рахунок буде зараховано 15 000 віртуальних USDT, які можна використовувати для придбання безстрокових контрактів USDT-M та COIN-M.

Особливості тренувального торговельного рахунку Binance:

  • Інтерфейс користувача виглядає так само, як і інтерфейс реальної торгівлі, але з декількома деталями, які відрізняють їх один від одного;
  • Пропонує передові торгові методи та торгівлю ф’ючерсами;
  • Доступний через веб-сайт та мобільний додаток.

ByBit

Доступні ринки: спот, ф’ючерси

Максимальне плече: 100x

ByBit – популярна біржа криптодеривативів, створена у 2018 році. Пропонує демо-рахунок ByBit Testnet і підтримує MetaTrader 4 або MT4, що робить її чудовим варіантом для тих, хто знайомий з торгівлею на ринку Форекс. Завдяки підтримці MT4, трейдери можуть здійснювати автоматичні угоди, тестувати стратегії та виконувати розширений технічний аналіз. ByBit також надає передові аналітичні інструменти та торгові налаштування для кращого досвіду.

Можливість демонстраційної торгівлі доступна на testnet.bybit.com, де потрібно зареєструватися та замовити віртуальну криптовалюту у розділі “Огляд активів”. При цьому користувач отримає 1 BTC та 10000 USDT.

Можливості навчального облікового запису ByBit:

  • Чистий інтерфейс, що забезпечує доступ до цін на криптовалюти та інших важливих показників;
  • Сайт ByBit Learn доступний для нових трейдерів, де вони можуть дізнатися про криптовалюти та торговельні стратегії;
  • Платформа ByBit Copy Trading дозволяє трейдерам копіювати та реалізовувати угоди експертів.

Phemex

Доступні ринки: спот, ф’ючерси

Максимальне плече: 100x

Біржа зареєстрована під торговою маркою Phemex Financial Pte Ltd. (працює у юрисдикції Сінгапуру), функціонує з листопада 2019 року. Пройти реєстрацію на майданчику можуть лише повнолітні користувачі. Після відкриття демо-рахунку на testnet.phemex.com користувач отримує 10000 USDT і 2 BTC, які можна використовувати і для спотової торгівлі, і для ф’ючерсів. Доступні ті ж торгові інструменти, що й у реальному обліковому записі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криптоопціони та ф’ючерси: Як заробити на деривативах криптовалютного ринку

Gate.io

Доступні ринки: ф’ючерси

Максимальне плече: 100x

Gate.io – ще одна криптовалютна біржа з давньою та перевіреною репутацією, яка займає провідні позиції у рейтингах. Для тих, хто хоче ознайомитись з ф’ючерсною торгівлею, платформа надає таку можливість на вкладці Деривативи ⇒ Безстрокові ф’ючерси ⇒ Testnet. Для поповнення свого рахунку необхідно натиснути на значок біля доступної суми та перевести віртуальні 1000 USDT на свій тестовий обліковий запис. Надалі користувачі можуть відкривати угоди з тими самими торговими парами, що у реальному аккаунті.

eToro

Доступні ринки: спот, ф’ючерси

Максимальне плече: 30x

При відкритті демо-рахунку eToro користувачеві буде надано $100 000 віртуальних грошей для тестового інвестування у будь-який актив на платформі. Щоб почати використовувати платформу, необхідно переключити свій обліковий запис із “Реального” на “Віртуальний”.

Можливості навчального рахунку eToro:

  • Торгівля з кредитним плечем, стоп-лосс та тейк-профіт;
  • Спілкування з провідними трейдерами з усього світу та вивчення їх портфелів;
  • Готові тематичні портфоліо eToro.

WhiteBIT

Доступні ринки: спот

Максимальне плече: ні

Демо рахунок українська біржа криптовалют WhiteBIT дозволяє відкрити за кілька хвилин. Після реєстрації або авторизації перейдіть на сторінку “Коди” та в меню зліва виберіть “отримати Demo Token”. Кожен зареєстрований користувач отримує 1000 DUSDT та 0,5 DBTC. Потрібно визначитися з активом та скопіювати відповідний код. Потім в меню зліва натиснути “Активувати код” і вставити його в поле на сторінці. Після активації користувач отримує доступ до всіх інструментів у режимі тестування. На WhiteBIT доступні як звичайні типи ордерів, так і унікальні. Усі можна вивчити за допомогою Demo Token.

Bitfinex

Доступні ринки: спот, ф’ючерси

Максимальне плече: 100x

Bitfinex, криптовалютна біржа, що була запущена в 2012 році, сьогодні є досить великим торговим майданчиком з гарною репутацією і тісними зв’язками з компанією Tether (емітент найпопулярнішого стейблкоїна USDT). На жаль, інтерфейс біржі не надто зручний, особливо для новачків. Щоб активувати імітацію торгівлі, необхідно в меню сайта (у верхньому правому куті) вибрати “Subaccounts”. Потім потрібно створити окремий обліковий запис для “паперової торгівлі”. У процесі знадобиться прив’язка Google Authenticator та інші заходи безпеки. Для торгівлі доступні пари TESTBTC/TESTUSD та безстроковий ф’ючерс TESTBTCF0/TESTUSDTF0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT-4 інвестував $100 у криптовалюти: Які монети вибрав бот і скільки заробив

StormGain

Доступні ринки: ф’ючерси

Максимальне плече: 200x

StormGain пропонує ф’ючерсні ринки з 200-кратною маржою, що надзвичайно ризиковано та може знищити всю позицію трейдера лише за 0,5% руху у неправильному напрямку. Демо-рахунок StormGain — чудовий спосіб познайомитися з платформою і зрозуміти, чому до операцій з кредитним плечем слід ставитись з обережністю. Він надає стандартні цінові графіки з індикаторами плюс можливість малювати та зберігати лінії тренду, які перераховуються за зміни тимчасової шкали.

Ще однією перевагою даного демо-рахунку є те, що він дає змогу кілька разів ліквідувати активи трейдера, не ризикуючи реальними коштами. Не всі тренувальні облікові записи дозволяють це.

Можливості тренувального рахунку StormGain:

  • Панель інструментів з лімітними ордерами, стоп-лоссом та тейк-профітом та іншими інструментами;
  • Зручний макет та проста навігація;
  • ШІ з автоматичними торговими оповіщеннями та індикатором настроїв;
  • Кредитне плече до 1:200 у парі BTC/USDT, до 1:100 у парах ETH/USDT, BCH/USDT та LTC/USDT та до 1:50 в інших підтримуваних криптовалютних парах;
  • Підтримка торгівлі найкращими криптовалютами.

TradingView

TradingView – дуже популярний хмарний веб-сайт у світі торгівлі та інвестицій. Спочатку платформа була розроблена для відстеження акцій та побудови графіків. За допомогою TradingView користувачі можуть слідкувати за цінами тисячі торгових пар на різних ринках на одній платформі. Однак це не біржа, на якій можна вносити кошти та торгувати реальними грошима.

Користувачі можуть активувати демо-рахунок для імітації торгівлі та тестування стратегій спільноти. Ця функція найкраще підходить для досвідчених інвесторів, знайомих із платформою, або для тих, хто хоче більше дізнатися про технічний аналіз. TradingView підтримує різні типи ордерів, такі як ринкові та лімітні, а також ордери тейк-профіт/стоп-лосс.

TradingView збирає дані з численних криптобірж, надаючи доступ до сотень криптопар. Ще однією великою перевагою демо-рахунку TradingView є функція тестера стратегій. Він дозволяє моделювати торгові стратегії та оцінювати результати.

Користувачі можуть налаштовувати популярні індикатори криптовалют та малювати графічні моделі, інструменти накладання та навіть використовувати індикатори, створені іншими користувачами.

Можливості демо-рахунку TradingView:

  • Моделювання торгівлі та тестування стратегій та ідей спільноти;
  • Доступ до сотень криптопар з різних бірж;
  • Удосконалена система побудови графіків з можливістю додавання популярних і індикаторів користувача, малювання графічних патернів та інструментів накладання на графіки;
  • Декілька типів ордерів, таких як ринкові, лімітні та стоп-лосс ордери;
  • Моніторинг активних позицій та відкладених ордерів у режимі реального часу.

KuCoin

Навчальний обліковий запис біржі відомий як Kucoin Sandbox. Платформа підтримує понад 600 активів і пропонує ряд продуктів, включаючи спот-трейдинг, маржинальну торгівлю, ф’ючерсні контракти або деривати ETF і крипто-кредитування, а також такі послуги, як P2P, торговий бот і спеціальні привілеї для користувачів API.

Демо-рахунок KuCoin надає доступ до всіх цих функцій та послуг, дозволяючи трейдерам експериментувати та розвивати свої навички.

Особливості “пісочниці” Kucoin:

  • Підтримує понад 600 криптовалют та понад 1000 торгових пар;
  • Декілька автоматичних торгових та фінансових інструментів, включаючи торгових ботів;
  • Цілодобова підтримка клієнтів.

Готові розпочати свою торгівельну подорож?

Початок торгівлі криптовалютою може лякати, добре, що існують варіанти, які допоможуть розвинути свої торгові навички у безризиковому середовищі. Використовуючи демо-рахунок або “паперову” платформу, можна змоделювати реальну торгівлю віртуальними коштами та вивчити різні функції, пропоновані біржами та торговими ботами.

Загалом демо-рахунки на криптовалютних біржах є важливим інструментом для трейдерів, які хочуть покращити свої торгові навички та уникнути початкових помилок. Вони дозволяють попрактикуватися у торгівлі без ризику втрати реальних грошей, вивчити торгові інструменти та різні стратегії, а також тренувати свої психологічні навички. Тому використання демо-рахунків на криптовалютних біржах є рекомендованою практикою для всіх, хто хоче торгувати криптовалютою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news