close-btn

Економіка єврозони раніше осені з кризи не вийде – представник ЄЦБ

Спори політиків та збої в постачаннях вакцин погіршують прогнози на відновлення ділової та економічної активності регіону

Еврозона: инфляция падает все ниже | Banco.az

Фото: banco.az

На цьому тижні очільник центрального банку Литви Вітас Васіляускас заявив журналістам, що через тривалу боротьбу вже з третьою хвилею пандемії COVID-19, економіка єврозони зможе повноцінно відновитися, швидше за все, не раніше осені поточного року.

Відповідаючи на питання, коли Європейський центральний банк припинить екстрені закупівлі держоблігацій, Вітас Васіляускас заявив, що це станеться тільки тоді, коли керівництво ЄЦБ побачить чіткі ознаки стабільного прогресу у відновленні економічної активності держав-членів Європейського економічного співтовариства.

«Поворотний момент настане, коли ми ясно побачимо, що активність повертається в потрібне русло і економіка відновлюється сама по собі. Однак раніше осені це навряд чи станеться», – повідомив очільник литовського Центробанку та член Керуючої ради ЄЦБ.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що проблеми Європи, що виникли в ході масової вакцинації починають турбувати міжнародних інвесторів: вони побоюються, що через політичні суперечки та збоїв в постачаннях вакцин відновлення єврозони після пандемії може сильно сповільнитися.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

За даними порталу Axios, відеохостинг YouTube за останній час видалив більше 30 тис відеороликів, в яких, на думку співробітників компанії, була присутня дезінформація щодо протиковідних вакцин. Подробиці про це з’явилися в інтернеті через шість місяців після того, як YouTube оновив деякі положення своєї політики, щоб більш ефективно боротися з дезінформацією про вакцини на своїй платформі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Mastercard ініціює створення цифрового сертифіката вакцинації

За матеріалами сайту reuters.com

google news