close-btn

Facebook зніме заборону на політичну рекламу

Соцмережа планує скасувати мораторій на політичну рекламу, введений в січні у зв’язку з подіями в будівлі Капітолія

Компанія має намір змінити свою політику щодо рекламодавців. Це означає, що напередодні майбутніх виборів політичні партії знову отримають доступ до платформи. У компанії також повідомили, що в її рекламній політиці можуть відбутися й інші зміни. Варто зазначити, що тижнем раніше Google також зняв обмеження на політичну рекламу. Дані обмеження були введені після інциденту на початку січня, коли прихильники експрезидента Трампа спробували силою захопити будівлю Капітолію.

Обмеження на політичну рекламу з боку Facebook та Google змусили рекламодавців шукати альтернативні способи зв’язатися з виборцями. Однак, як не дивно, в ряді випадків ці обмеження призводили навіть до блокування реклами протиковідної вакцини.

Проте після оголошення керівництва соцмережі про скасування рекламних обмежень, правоохоронні відомства Сполучених Штатів висловили стурбованість у зв’язку з тим, що напередодні виборів може знову загостритися активність екстремістські налаштованих громадян, які можуть знову почати використовувати Facebook в якості майданчика для пропаганди своїх ідей.

Крім змін у своїй рекламній політиці, Facebook зробить ряд кроків для зменшення кількості контенту політичної спрямованості на своїй платформі, оскільки останнім часом соцмережа неодноразово піддавалася гострій критиці за свою роль в поширенні дезінформації та потенційному розпалюванні насильства.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

В інтернеті з’явилася інформація, згідно з якою керівництво міжнародного платіжного сервісу PayPal веде переговори щодо покупки фірми Curv. Сфера її діяльності зачіпає розробку систем безпеки цифрових активів. Вона також пропонує на ринку цілий ряд елементів інфраструктури для зберігання криптовалют. Можлива вартість майбутньої угоди оцінюється у $500 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший в Британії магазин без касових апаратів відкрився в Лондоні

За матеріалами сайту edition.cnn.com

google news