close-btn

Google масово видаляє старі облікові записи та всі документи користувачів: як зберегти свої дані

Google впроваджує нову політику: неактивні облікові записи та дані мають бути видалені, ось як зберегти свої

Google

Google. Фото: unsplash.com

У нещодавньому оголошенні Google повідомила про план оновити свою політику, заявивши, що вона почне видаляти неактивні облікові записи та пов’язаний із ними контент із грудня 2023 року. Це рішення спрямоване на оптимізацію їхніх послуг та забезпечення безпеки даних своїх користувачів. Однак не варто панікувати, якщо ви хочете зберегти свій обліковий запис та його вміст — просто використовуйте сервіси Google, щоб переконатися, що ваш обліковий запис залишається активним.

Що видалять?

Згідно з їхньою офіційною заявою, починаючи з цього року, якщо обліковий запис Google не використовувався протягом як мінімум двох років, вони можуть видалити його та його вміст, включаючи інформацію в Google Workspace (Gmail, Документи, Диск, Meet, Календар), YouTube та Google Фото.

Важливо, ця політика застосовується лише до особистих облікових записів Google і не вплине на корпоративні чи освітні.

Як це відбуватиметься?

Google планує застосовувати обережний та поетапний підхід до видалення облікових записів, починаючи з тих, що були створені, але більше ніколи не використовувалися. Перед видаленням облікового запису Google протягом декількох місяців надсилатиме кілька повідомлень як на адресу електронної пошти облікового запису, так і на адресу електронної пошти для відновлення (якщо вона вказана), надаючи користувачам достатньо часу для вжиття необхідних заходів.

Рекомендуємо ознайомитися з матеріалом про щорічний захід Google, Google I/O, на якому технологічний гігант представив безліч нових цікавих продуктів.

Як зберегти свої дані?

Це досить просто – все, що вам потрібно зробити, це увійти та використовувати систему раз на два роки.

Для того, щоб підтримувати рівень активності вашого облікового запису, підійде:

  • читання або надсилання електронної пошти
  • використання Google Диску
  • перегляд відео на YouTube
  • завантаження програм з Google Play
  • використання пошуку Google
  • вхід до сторонніх програм або служб через Google Sign In

Чому Google вживає таких заходів?

Основна причина видалення неактивних облікових записів полягає у потенційних загрозах безпеці, які вони представляють. Забуті облікові записи часто використовують старі або повторно використовувані паролі, що робить їх уразливими для компрометації. Крім того, в цих облікових записах зазвичай немає двофакторної автентифікації, що робить їх у десять разів більш уразливими, ніж активні облікові записи, як показав внутрішній аналіз Google.

Після злому обліковий запис може бути використаний для різних зловмисних цілей, від крадіжки особистих даних до поширення небажаного або шкідливого контенту. Google прагне захистити своїх користувачів та забезпечити загальну цілісність своєї екосистеми, вилучивши ці облікові записи.

Інші статті на цю тему:

За матеріалами Google

google news