close-btn

Кількість безробітних у світі перевищить 200 млн до 2022 року

Експерти організації спробували пролити світло на стан глобального ринку праці після кризових явищ минулого року

Фото: Фонд “Українська політика”

Пандемія COVID-19 призвела до того, що до 2022 року кількість безробітних в усьому світі може перевищити 200 млн осіб. Про це йдеться в аналітичному звіті Міжнародної організації праці (МОП). Дослідники відзначають, що незважаючи на згубний вплив коронакризи на ринок зайнятості, ситуація з працевлаштуванням до кінця поточного року почне поліпшуватися.

Однак, в залежності від регіону планети, це буде відбуватися нерівномірно, оскільки кампанії з вакцинації в різних країнах охоплюють різну кількість населення, а доступ до вакцин проти коронавіруса досі обмежений.

“Зниження зайнятості та тривалості робочого часу призвело до різкого падіння трудових доходів та відповідного зростання бідності”, – наголошується у звіті, оприлюдненому на сайті МОП.

За оцінкою експертів організації, на сьогоднішній день у світі налічується вже більше 100 млн людей, що знаходяться за межею бідності, які при цьому працевлаштовані на постійну роботу.

“П’ять років прогресу у викоріненні бідності серед тих, хто працює, були зведені нанівець”, – йдеться у звіті.

МОП також розробила проєкт, спрямований на якнайшвидше відновлення ринку праці та ліквідацію наслідків коронакризи. У документі детально описані пропозиції щодо оптимізації робочого процесу та створення нових робочих місць. Ознайомитися з проєктом можна на сайті організації.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кабінет міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277 від 29 березня 2021 року. Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року. Про це повідомила Укрпошта в пресрелізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 2024 року тільки 7% платежів в магазинах будуть здійснюватися за готівку – дослідження

За матеріалами сайту interfax.com.ua

google news