close-btn

Комісія з цінних паперів США знову звинувачує Маска в порушенні мирової угоди

Предметом невдоволення SEC став торішній твіт керівника Tesla, в якому він сказав, що ціна акцій його компанії «занадто висока»

SEC. Фото: bitnovosti.com

У Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) на цьому тижні заявили, що компанія Tesla та її генеральний директор Ілон Маск порушили умови мирової угоди. Представники SEC вказують на твіт Маска від 1 травня 2020 року, в якому він сказав, що ціна акцій Tesla «занадто висока». Це, згідно зі звітом, незабаром привело до зниження ринкової вартості компанії більш ніж на $13 млрд.

SEC також звертає увагу й на інші твіти Маска, зроблені ним у 2019 році, де глава Tesla відкрито обговорював обсяги виробництва дахів автомобілів з вбудованими сонячними панелями, незважаючи на те, що ця корпоративна інформація не підлягає розголосу.

Слід уточнити, що у 2019 році SEC уклала з Ілоною Маском і компанією Tesla мирову угоду, в якій були врегульовані ряд спірних моментів. Серед іншого, в ній чітко регламентується діяльність Маска в соцмережі Twitter (мова йде про ті пости, в яких зачіпається стан справ Tesla).

Передумовою для цієї угоди став судовий розгляд у 2018 році стосовно Маска та компанії Tesla, ініційований Комісією з цінних паперів, яка звинуватила керівництво компанії в шахрайстві з цінними паперами.

Тоді Маск також опублікував обурливий твіт, в якому обіцяв встановити вартість акцій Tesla на рівні $420 за штуку. Це повідомлення спровокувало тривалий період нестабільності котирувань цінних паперів Tesla і низку претензій на адресу Маска.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Генеральний директор Tesla Ілон Маск написав на вихідних у Твіттері, що в битві між фіатними грошима і криптовалютами він підтримує криптовалюти. «Справжня битва йде між фіатом і криптовалютою. В цілому, я підтримую останню», – написав він у Твіттері у відповідь користувачеві, який запитав його, що він думає про людей, які зляться на нього через криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперечка криптомільйонерів: Маск відповів Бутеріну на його критику

За матеріалами сайту cnbc.com

google news