close-btn

Масовий переїзд майнерів до США став причиною зростання біткоіна

З 4 по 10 жовтня на ринку криптоактивів спостерігалося активне зростання вартості основних цифрових валют

За останній тиждень котирування біткоіна виросли на 17%, досягнувши позначки в $56 тис. У свою чергу, ефіріум, друга за капіталізацією криптовалюта, подорожчав на 12,5% і зараз торгується в районі $3,6 тис за монету. За словами ряду експертів, такі різкі коливання на крипторинку обумовлені головним чином масовим переїздом майнінгових ферм з Китаю до США та інших країн, де законодавство лояльно ставиться до сфери цифрових грошей.

Загальна ринкова капіталізація та обсяг криптовалют в доларах США близькі до максимальних історичних значень, що підтримує попит на криптовалюти у всьому світі, зазначає співробітник біржі TomiEx Анжей Ковальчук. На його думку, прагнення влади в деяких країнах зарегулювати крипторинок сприймається інвесторами як сигнал того, що індустрія цифрових активів неминуче продовжить розвиватися. З цієї причини багато хто з них зацікавлені вкладати гроші в криптовалюти.

Наприклад, 8 жовтня стало відомо про те, що SEC схвалила біржовий фонд під назвою Volt Bitcoin Revolution ETF. Це означає, що роздрібні інвестори отримають інструмент для торгівлі акціями компаній, які володіють криптоактивами. Крім того, аналітики говорять, що “китайський” фактор більше не чинить скільки-небудь значного впливу на світову криптоіндустрію. Тому в найближчій перспективі зростання цифрових валют, ймовірно, продовжиться.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Цифрові валюти центральних банків (CBDC) є «новітньою небезпекою, що нависла над суспільством». Так вважає колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден. Ексрозвідник каже, що CBDC спотворюють природу і початкову ідею децентралізованих криптовалют.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майнери із США готуються добувати криптовалюту в космосі

За матеріалами сайту ubr.ua

google news