close-btn

Новий рік та Різдво 2022: календар вихідних днів

У період свят із грудня по січень українці отримають кілька довгих вихідних та зможуть повною мірою відчути святкову атмосферу

У перший місяць зими діти чекають на особливе свято – День святого Миколая. 19 грудня є неофіційним вихідним, проте цього року свято припадає на неділю, тож можна буде відпочити та провести час у сімейному колі. Наступне свято – католицьке Різдво, яке відзначається 25 грудня, випадає на суботу.

У зв’язку з цим ухвалено рішення перенести вихідний день на понеділок наступного тижня. Таким чином, святкові вихідні триватимуть 25, 26 та 27 грудня. Крім того, напередодні свят робочий день скорочується на годину, тому 24 та 31 грудня можна буде закінчити роботу раніше. Новий рік 1 січня також відзначається у суботу, тому офіційний відпочинок розтягнеться на три дні – 1, 2 та 3 січня.

Далі у календарі православне Різдво – 7 січня. День випадає на п’ятницю та є державним вихідним. Тож відпочивати можна буде з 7 до 9 січня. Напередодні свята, 6 січня, робочий день буде скорочено на годину.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Парламент ухвалив загалом як закон законопроєкт 5600, яким підвищуються податкові ставки для низки ключових галузей. Документ підтримали 255 народних обранців. Ухвалення цього законопроєкту значиться у меморандумі України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Згідно з ним, Україна зобов’язалася до кінця листопада ухвалити цей закон, що дозволить наступного року збільшити доходну частину бюджету на 0,5% ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У “Київстарі” розповіли, яким додаткам віддають перевагу жителі міст та сіл

google news