close-btn

SpaceX – це братство, в якому немає місця «старим» за 40: Компанію Ілона Маска звинувачують в ейджизмі

Раніше цього року на SpaceX подав до суду інший колишній співробітник, який стверджує, що також зазнав дискримінації через свій вік та стан здоров’я

Колишній інженер компанії, 62-річний Джон Джонсон, розповів про ейджизм і про те, як його видавили із колективу.

За словами Джонсона, за чотири роки роботи в SpaceX він щосили намагався виправдати очікування Ілона Маска щодо «хардкорних» співробітників. Працював день і ніч, приходив на роботу у вихідні і навіть зірвав на роботі спину. У нього пошкоджено два хребці, і хоча лікарі не визначили причину пошкодження, він стверджує, що вперше відчув біль у тій області під час роботи в SpaceX. У поданій скарзі це описується як «виробнича травма».

Джонсон зауважив, що дедалі більше його обов’язків віддавали менш досвідченим, але молодим колегам. У своєму есе він пише, що одному з таких інженерів менеджер сказав стежити за ним на випадок, якщо Джонсон «піде на пенсію чи помре».

Джон поговорив про цей інцидент з HR і написав електронною поштою президенту SpaceX Гвінн Шотвелл. Йому відповіли, що розслідують те, що сталося. Але, зрештою, як пише Джонсон, не було зроблено нічого, щоб виправити ситуацію або відновити його робочі обов’язки. Зрештою Джонсон не витримав і звільнився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter відмовляється від політики, що забороняє поширення дезінформації про COVID-19

Після відставки у червні Джон подав скаргу до Комісії з прав людини штату Вашингтон, стверджуючи, що SpaceX дискримінувала його за віком, а потім помстилася йому за повідомлення про «дискримінаційні дії». У SpaceX поки що ніяк не коментують ситуацію.

Це не вперше, коли співробітник SpaceX заявляє про дискримінацію. Минулого року колишній інженер компанії Ешлі Косак заявила, що неодноразово зазнавала сексуальних домагань. Щоразу, коли вона зверталася до відділу кадрів зі скаргами, від неї відмахувалися. Косак також стверджувала, що зустрічалася з Шотвелл, але незабаром після цього, під час відпустки, компанія попросила її підписати угоду про нерозголошення щодо звинувачень.

Шотвелл довгий час слідувала лінії компанії і завзято захищала свого боса Ілона Маска, коли його звинувачували у сексуальних домаганнях. Коли ж деякі співробітники SpaceX розповсюдили відкритий лист, в якому скаржилися, що твіти Маска виставляють компанію в поганому світлі, Шотвелл звільнила їх усіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news