close-btn

SpaceX запускає Starlink Aviation для кожного цивільного літака

У 2023 році супутниковий інтернет від компанії Ілона Маска почне працювати в літаках

https://www.teslarati.com/

2023 року супутниковий інтернет-сервіс Starlink від SpaceX з’явиться в літаках. Компанія запускає проект Starlink Aviation. Про це пише The Verge.

SpaceX нещодавно запустила Starlink Aviation, послугу, що пропонує високошвидкісний інтернет із малою затримкою під час польотів літаків. Вже є кілька авіакомпаній, зацікавлених у Starlink Aviation.

У SpaceX обіцяють швидкість інтернету до 350 Мбіт/с для кожного літака, обладнаного терміналом Aero. Цього достатньо для відеодзвінків, онлайн-ігор «та інших видів діяльності з високою швидкістю передачі», зазначили в компанії.

Зараз на більшості авіарейсів використовуються системи «повітря-земля», які досягають максимальної швидкості приблизно 10 Мбіт/с під час польоту і працюють тільки над землею. Супутникові системи можуть забезпечити від 30 Мбіт/с до 100 Мбіт/с. Швидкість буде відрізнятись залежно від кількості пасажирів, які використовують інтернет. У SpaceX стверджують, що їхній інтернет працюватиме під час зльоту, під час польоту як над землею, так і над водою, а також при посадці із затримкою всього 20 мс.

Starlink Aviation зручна в установці. Авіаційний комплект Starlink включає аеротермінал, блок живлення, дві точки бездротового доступу та дроти. Авіакомпанії можуть встановити Starlink Aviation на свої повітряні судна з мінімальною витратою часу. Крім того, авіакомпанії можуть перевіряти обладнання Starlink Aviation під час планових профілактичних оглядів. Устаткування Starlink Aviation знаходиться на гарантії, доки клієнта підписано на послугу.

Федеральна комісія зв’язку (FCC) схвалила заявки SpaceX на надання інтернет-послуг по суші, повітрю або морю через термінали Starlink. Декілька авіакомпаній вже виявили інтерес до Starlink для своїх літаків, у тому числі Delta Air Lines. Принаймні два постачальники послуг польотів підтвердили, що Starlink буде доступний на їхніх літаках: Hawaiian Airlines та JSX.

Раніше ми писали, що протягом недавнього тестового польоту Starlink Aviation забезпечила на борту літака швидкість інтернету 100 Мбіт/с. Демонстрацію провела компанія JSX на рейсі між Бербанком та Сан-Хосе, штат Каліфорнія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news