close-btn

У Казахстані посилять контроль за діяльністю криптовалютних сервісів

Профільне відомство буде здійснювати регулярний фінансовий моніторинг підприємств, що займаються емісією криптоактивів або надають послуги з їхнього зберігання та обміну

Крипторынок нуждается в свежей подпитке | DKNews

Фото: dknews.kz

Депутати мажилісу (нижньої палати парламенту) Казахстану схвалили законопроєкт, що передбачає встановлення державного контролю за випуском, торгівлею та обміном цифрових активів всередині країни. Автори законодавчої ініціативи заявляють, що документ покликаний врегулювати крипторинок Казахстану з метою мінімізації способів для відмивання і легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, а також припинення каналів фінансування тероризму.

Згідно із законопроєктом, компанії і фірми, що займаються емісією криптоактивів або надають послуги з їхнього зберігання та обміну, тепер повинні отримати відповідну ліцензію, а відповідальні держоргани здійснюватимуть регулярний моніторинг їхньої діяльності.

Крім цього, документ передбачає контроль за грошовими операціями і майном публічних посадових осіб. Нагадаємо, в минулому році, парламент країни прийняв ряд законодавчих актів, що визначають цифрові активи як майно. Їх розділили на забезпечені та незабезпечені.

Раніше ми писали про те, що до Верховної Ради направлено законопроєкт про оподаткування криптовалютної індустрії в Україні. Про це повідомив керівник української біржі Kuna Михайло Чобанян у своєму Telegramm-каналі. За його словами, в тексті документа пропонується ввести обов’язковий щомісячний єдиний 6,5-процентний внесок, яким буде обкладатися будь-який прибуток від операцій з криптоактивами.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

На цьому тижні представники центрального банку Китаю виступили із заявою про плани повністю припинити незаконну діяльність з торгівлі криптовалютами. Комплекс заходів, що готуються серед іншого передбачає введення заборони на роботу зарубіжних криптобірж і компаній, що надають свої послуги китайським інвесторам через інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск закликав оптимізувати Dogecoin і знизити комісію за транзакції

За матеріалами сайту kapital.kz

google news