close-btn

Ким можна працювати у NFT-проектах

У розвитку NFT-індустрії з’являються цікаві можливості для кар’єрного зростання. Більш того, вам навіть не потрібно володіти NFT, щоб досягти успіху в цій галузі

https://economictimes.indiatimes.com/

NFT матимуть великий успіх і в 2023 році, адже стимулюватимуть амбітну, але інноваційну хвилю Web3.0. Індустрія NFT створює найкращі можливості для цифрових художників карбувати і продавати свої витвори мистецтва за захмарними, іноді непристойними цінами, які важко навіть уявити.

Зростаюча популярність NFT також відкриває безліч кар’єрних можливостей для сертифікованих фахівців поряд з багатьма іншими перевагами. У цій статті ми пропонуємо вам глибше розуміння кар’єрних перспектив у цій галузі. Ви дізнаєтесь про цікаві можливості для побудови кар’єри в екосистемі NFT.

Ким можна працювати у NFT-проектах?

• Маркетолог

Сотні тисяч художників, у тому числі новачки, карбують та створюють колекції NFT на різних маркетплейсах. Це лише питання часу, коли число злетить до мільйонів користувачів, особливо коли галузь досягне 100% масового впровадження. Крім того, кожен день виникають нові проекти, орієнтовані на Метавсесвіт. Ви можете використовувати свій маркетинговий досвід та навички, щоб допомогти художникам просувати свої проекти.

Основні завдання: ведення облікових записів проекту в соцмережах, купівля реклами та промо, колаборації.

• Розробник

Технологія Web3.0 набирає обертів, щоб зробити взаємодію з Метавсесвітом реальністю. Наприклад, Facebook вклав $10 млрд в AR, VR та пов’язане з ними обладнання, щоб очолити амбітні проекти у Метавсесвіті. Тим не менш, концепція все ще знаходиться в зародковому стані, створюючи велику нішу для дизайнерів та розробників, які можуть приєднатися до цієї тенденції.

Отже, із чого почати? Створення екосистеми Метавсесвіту може бути досить складним, а то й невиправдано витратним однієї людини. Ви можете приєднатися до вже існуючих екосистем, таких як Decentraland, The Sandbox і навіть до майбутнього проекту DROPP, і пропонувати ідеї, які допоможуть їм покращити досвід користувача. Ви отримаєте роботу швидше, якщо розробите або спроектуєте протоколи, що впроваджують реальні утиліти у Метавсесвіт.

• Асоційований співробітник спільноти NFT

Нині індустрія NFT немає централізованого регулювання, що робить її залежною від користувачів. Співтовариства також несуть відповідальність за створення правил і положень, що регулюють проекти або екосистеми NFT, що лежать в їх основі. Простіше кажучи, онлайн-спільноти та соціальні взаємодії є основою багатьох NFT-проектів.

Проекти, які прагнуть оптимізувати обговорення у спільноті, розміщують оголошення про вакансії для адміністраторів каналів та співробітників. Як член спільноти, ваша робота може включати модерування дискусій і проведення кампаній з голосування за нові рішення. Ви також можете лобіювати доленосні рішення, які можуть зустріти опір деяких членів. Ця робота вимагає сильних і переконливих навичок спілкування, тому що ви матимете справу з тисячами користувачів.

• Робота зі створення контенту

Контент-маркетинг, мабуть, один із найпотужніших інструментів для онлайн-проектів. З зарплатою фрілансера, що становить в середньому від $35 до $50 на годину, ви можете перетворити це на добре оплачувану роботу на повний робочий день, особливо якщо зможете гарантувати швидку віддачу. Більше того, деякі проекти готові платити більше, а іноді і вдвічі більше за дійсно якісний контент.

Робочі місця створення контенту про NFT безмежні. Ви можете працювати з агентством новин, щоб висвітлювати галузеві тенденції та новини на основі фрілансу. Крім того, ви можете знайти вже існуючі або майбутні проекти для роботи на контрактній основі. Якщо це не спрацює, зверніться до бірж фрілансерів та перегляньте дошки оголошень про короткострокові роботи. Ваша цілеспрямованість і здатність надати якісний результат — ось що найважливіше в цій галузі.

• Модератор

Тут все просто, ви працюєте в Discord та стежите за чатами.

Основні завдання: банити спамерів, ботів, припиняти агресію, неповагу та негатив до вашого проекту у гілках обговорень.

• Художник

Незалежно від того, чи є професійним графічним дизайнером або відеоаніматором, простір NFT може багато чого запропонувати. У цьому плані будь-який користувач, який вміє малювати, робити нариси, створювати, проектувати або навіть налаштовувати аватари, може перетворити свої навички на повноцінну роботу. Вам потрібна лише зручна NFT-платформа, яка не вимагає вміння кодування та ефективних маркетингових навичок, щоб одразу розпочати роботу. Якщо у вас це добре виходить і успіх на вашому боці, ваша перша робота може принести тисячі, якщо не мільйони доларів.

• Альфа-колер

Тут потрібен великий досвід у торгівлі NFT, тому що від вас потрібно буде давати сигнали та ресерчити проекти.

Основні завдання: постійна активність, ресерч проектів, сигнали.

• Адвізор

Зазвичай адвізорами працюють інфлюєнсери, вони також просувають проект на свою аудиторію, тому ви повинні бути або інфлюєнсером, або людиною, яка вже створювала успішні колекції NFT. Звичайно, чим більша ваша аудиторія, тим вищий ваш прейскурант. Впливові особи в соціальних мережах мають великий шанс заробити чимало грошей, тому що більшість обговорень NFT відбувається на платформах соціальних мереж, таких як Twitter.

Основні завдання: поради щодо просування та ведення проектів, у разі інфлюєнсерів — просування на свою аудиторію.

Скільки платять різним фахівцям

Ціновий спектр дуже широкий: маркетолог може отримати і 10% з мінта, що буде дорівнює, наприклад, 15.000 $, а може працювати і за фікс у розмірі 500 $.

Але для зразкового розуміння вакансії зручно розділити на 2 категорії:

Перша категорія — найбільш оплачувальні, можуть отримувати % з мінта: маркетолог, художник колекції, розробник, адвізор.

Фахівці з другої категорії зазвичай працюють за фіксовану плату:

  • Модератор (50-300 $ за проект, можливо Free NFT або Whitelist)
  • Колаб-менеджер (50-500 $ за проект)
  • Ком’юніті менеджер (50-300 $ за проект)
  • Альфа-колер (зазвичай ЗП на тиждень: 50-1000 $)

Індустрія NFT, що стала мейнстримом, відкриває безліч можливостей для працевлаштування, що, ймовірно, знизить безробіття серед молоді. Спробуйте свої сили на кожному з перерахованих вище кар’єрних шляхів і подивіться, куди це вас приведе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

google news