close-btn

ТОП-10 книг про фінанси та товарно-грошові відносини на зимові канікули

Задаєтеся питанням, що почитати на зимових канікулах? Згорніться калачиком з однією з чудових книг про фінанси з нашого списку

https://lawliberty.org/

З багатьох цікавих книг з фінансів, які ми купуємо щороку, лише деякі з них залишаються прочитаними. А даремно. Такі книги допомагають нам краще керувати своїми грошима. На самому базовому рівні ми можемо вивчити основи особистих фінансів та стати впевненішими у поводженні зі своїми доходами.

Ці книги також можуть навчити нас як інвестувати, керувати іпотекою та заощадженнями, відкладати на пенсію та, зрештою, подолати поширені фінансові пастки. Звичайно, це не легке чтиво, але ваш гаманець та інвестиційний портфель будуть вам вдячні.

До вашої уваги наш вибір найкращих книг з фінансів на зимові канікули, які варті витраченого на них часу.

Один гарний трейд. Прихована інформація про висококонкурентний світ приватного трейдингу

Майк Беллафіоре, 2020

Ця книга — крутий інсайд від людини, яка володіє трейдинговою фірмою зі штатом амбітних професіоналів, що виросли із зелених новачків. Майк Беллафіоре (до речі, він став героєм однієї з серій знаменитого фільму про трейдерів «Wall Street Warriors» — «Воїни Уолл-стріт») докладно розповідає, як у його фірмі з тих, хто подає надії, але мало що тямить у біржовій торгівлі молодих людей, роблять справжніх «вовків».

Атомні звички. Як обзавестися хорошими звичками та позбутися поганих

Джеймс Клір, 2016

Чи може одна монета зробити людину багатою? Звісно, ні, скажете ви. А якщо додати ще одну? І ще? І ще? Якоїсь миті кількість перейде в якість. А тепер уявіть, що одна крихітна зміна кардинально міняє все життя. Звучить фантастично? Але, як і у випадку із монетками, спрацьовує ефект складного відсотка. І ось вже маленька, але регулярна дія привела до великих результатів. Атомні звички – маленькі зміни, у яких прихована величезна міць.

Долар всемогутній: Як працює економіка глобалізованого світу

Девід Даршині, 2018

Розглядаючи як відбувається грошовий обмін — фізичний чи цифровий, — автор намагається розплутати клубок фінансових операцій, що визначають наше життя у всіх його проявах, і показати як насправді функціонує цей світ, і хто має в ньому реальну владу.

Борг: перші 5000 років історії

Девід Гребер, 2011

Масштабне та революційне дослідження історії товарно-грошових відносин із найдавніших часів до наших днів, проведене американським антропологом, професором Лондонської школи економіки та одним з антилідерів руху Occupy Wall street, який вигадав слоган «Нас 99%». Гребер, спираючись на антропологічні методи, висуває тезу, що в основі того, що ми традиційно називаємо економікою, лежить борг, який на різних етапах розвитку суспільства може набувати форм грошей, бартерів, застав, кредитів, акцій і так далі.

Нові маги ринку. Бесіди з найкращими трейдерами Америки

Джек Швагер, 2022

Шукачі «чарівної стратегії», прочитавши цю книгу, будуть збентежені: у кожного надуспішного трейдера, чиї поради зібрав під однією обкладинкою Джек Швагер, свої методи роботи, підходи, стратегічні та тактичні принципи. Вони торгують по-різному. Нема якогось Святого Грааля чи таємної стратегії: способів заробити гроші у трейдингу мільйони. Маги ринку використовують найрізноманітніші «заклинання» та «артефакти». Що їх усіх об’єднує? Ось заради розуміння таких психологічних принципів і варто прочитати цю книгу, хоча, можливо, вона видасться вам непростою.

Четверта промислова революція – повне видання

Клаус Шваб, 2015

Ми стоїмо біля витоків революції, яка фундаментально змінить те, як ми живемо, працюємо і спілкуємося один з одним. За масштабом, обсягом та складністю четверта промислова революція не має аналогів у всьому попередньому досвіді людства. Ми ще маємо побачити приголомшливі технологічні прориви в найширшому спектрі областей, включаючи штучний інтелект, роботизацію, нанотехнології, біотехнології та багато іншого.

Господарі ринку

Том Вільямс, 2010

Ця книга Тома Вільямса була написана у 1933 році, майже сто років тому. Але її досі рекомендують трейдерам, які хочуть розібратися як влаштований ринок і хто там править бал.

З назви зрозуміло, що в центрі уваги автора серйозні гравці, здатні великими закупівлями та продажами впливати на поведінку ринку і навіть перетворювати його з «бичачого» на «ведмежий» і навпаки. А чи може звичайний трейдер із порівняно невеликими капіталами отримати користь зі спостереження за динамікою попиту та пропозиції, в якій відображається гра «господарів ринку»? Вільямс упевнений, що може.

Як стати багатим

Дональд Трамп, 2016

Як би ви не ставилися до Трампу, але це людина, якій хотілося б поставити кілька запитань про секрети збагачення. Втім, запитували Трампа, схоже, так часто, що він написав книгу з відповідями. Вона так і називається: «Як стати багатим». Пояснюючи назву, Трамп зазначив, що пекаря постійно запитують як пекти хліб, а мільярдера — як заробляти гроші. І наголосив, що книг про те, як стати багатим, дуже багато. Але скільки їх написано справжніми мільярдерами? У цьому полягає головна цінність книги. Поради дає людина, яка знає на практиці, як заробити на особистий «Боїнг» та хмарочос на Манхеттені.

Правила найкращих CEO. Історія та принципи роботи восьми керівників успішних компаній

Вільям Торндайк, 2014

Книга зі списку тих, що радить сам Уоррен Баффет. Основна думка книги — усі успішні CEO не лише майстерно розподіляли капітал та керували фінансами, а й багато в чому були бунтарями, йшли проти системи та зуміли її перемогти. Прочитавши цю книгу, ви зможете подивитись свіжим поглядом не лише на ділове середовище, а й на життя загалом.

Нова поведінкова економіка. Чому люди порушують правила традиційної економіки та як на цьому заробити

Річард Талер, 2020

Автор книги, професор із Чикаго Річард Талер, один із радників президента США Барака Обами, досконально вивчив емоції, які керують покупцем, та складнощі, з якими він стикається під час ухвалення рішення про купівлю, вибір іпотеки чи пенсійного фонду. У своїй книзі Талер ділиться результатами дослідження і продовжує вже колись розпочату розмову про психологію впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелені облігації — золота жила для інвесторів та одне з джерел відновлення України

За матеріалами  t.me/invbooks

google news