close-btn

Інтернавти витратили 2,5 мільйона років на перегляд стримів у Twitch

Прискорене зростання потокових онлайн-платформ радикально змінило те, як аудиторія споживає розваги

https://finbold.com/

Twitch продовжує радувати глядачів різноманітним контентом, що сприяє підвищенню рейтингу платформи за певними показниками.

Зокрема, згідно з даними, отриманими Finbold, минулого року глядачі витратили 1,34 трлн хвилин на перегляд контенту в Twitch. Цифра відповідає колосальним 2,56 мільйона років. Показники 2022 року є падінням майже на 8% порівняно з 1,46 трильйона хвилин у 2021 році. Хвилини, витрачені на перегляд контенту в Twitch, вперше перевищили позначку в 1 трильйон 2020 року, склавши 1,11 трильйона, або на 69% більше, ніж 2019 року з показником 660 мільярдів хвилин.

При цьому в період із січня по грудень 2022 року кількість активних стримерів Twitch скоротилася приблизно на 17% — з 8,56 мільйона до 7,03 мільйона. Активні стримери зафіксували історичний максимум 9,89 мільйона в січні 2021 року.

Така величезна кількість годин, витрачених на перегляд стримів в Twitch, вказує на зростаючу популярність потокового мовлення, як кращої форми розваги. Цьому аспекту сприяють і вбудовані функції Twitch, які дозволяють стрімерам взаємодіяти з аудиторією в режимі реального часу, створюючи відчуття спільності та залучення, чого не вистачає у традиційних формах медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий Twitch-стрімер та засновник низки криптопроєктів програє кошти інвесторів у казино

У той же час, оскільки ігровий сектор зафіксував значне зростання після періоду пандемії, Twitch отримав вигоду з цієї тенденції, знайшовши способи утримання як гравців, так і аудиторії. Платформа стала центром, де геймери можуть продемонструвати свої навички та поспілкуватися з іншими гравцями. У свою чергу глядачі допомагають геймерам за допомогою монетизації, спонсорства, пожертвувань та підписок.

Здатність Twitch залучати безліч глядачів також може бути пов’язана з нещодавньою розробкою платформи обслуговування неігрової аудиторії. У цьому випадку користувачі, які не зацікавлені в іграх, можуть використовувати платформу для додаткових форм розваг, таких як ток-шоу, музичні вистави та творчий контент. Загалом різноманітність контенту Twitch вражає.

Раніше ми писали, що YouTube запустив програму заробітку на короткі відео. Читайте як працюватиме нова політика доходів із платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news