close-btn

Український паспорт піднявся у світовому рейтингу Henley & Partners

Індекс паспортів Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн

https://myc.news/

Український паспорт в индексі аналітичної компанії Henley & Partners, який відображає зміни безвізового режиму світу, піднявся з 35-го на 34-е місце. Загалом у рейтингу 112 місць.

Сьогодні українці можуть відвідувати 143 країни без візи чи з візою. Це означає, що для громадян України подорожі доступніші, ніж для громадян багатьох інших країн.

Перші місця у рейтингу традиційно займають паспорти громадян Японії, Сінгапуру, Південної Кореї та Німеччини. Паспорт громадянина Росії знаходиться в цьому рейтингу на 49 місці, хоча у січні цього року він був на 46 місці. На 112-му та останньому місці – Афганістан.

Індекс паспортів Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн та територій, ранжуючи їх за кількістю безвізових країн. Рейтинг складається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту, яка веде найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Майже три роки поспіль український паспорт займав 40-е місце в рейтингу, а на початку 2019 року взагалі втратив свої позиції, опустившись на чотири рядки до 44-го місця. І лише 2021 року паспорт українця піднявся на 35 місце, а 2022 — на 34 місце.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У пропозиції, висунутій минулого тижня, йдеться про «російських громадян чи фізичних осіб, які у Росії, чи юридичних осіб, організаціях чи органах, заснованих у Росії». Обмеження не будуть застосовуватися до будь-кого, хто є уродженцем або має дозвіл на проживання в будь-якій державі-члені ЄС, країні Європейської економічної зони чи Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки яхт російських олігархів конфісковано на сьогоднішній день

google news