close-btn

Китайський гігант електронної комерції JD.com заходить в індустрію ігор

Компанія візьме участь в створенні високопродуктивних смартфонів, призначених для мобільних ігор

В ході найбільшої ігрової конференції в Азії China Joy, що проходила днями в Шанхаї, гігант електронної комерції JD.com встановив стенд зі своїм логотипом собакою Joy, де геймери могли випробувати різні ігрові програми. Експерти кажуть, що таким чином платіжна компанія заявила про свої наміри розширюватися у сфері ігрових послуг. Однак в компанії заявили, що не будуть конкурувати з Tencent та NetEase.

Замість цього JD.com планує відкрити підрозділ, де китайські геймери зможуть купувати і тестувати останні гри. Також компанія збирається розширити співпрацю з виробниками ігрових приставок. У керівництві JD.com вважають, що така ініціатива здатна стимулювати зростання бізнесу компанії, в тому числі в основному сегменті її діяльності – електронній комерції.

У минулому році JD оголосила про плани співпраці з такими компаніями, як Lenovo та ігровий гігант Tencent. Мета співпраці – спільна розробка смартфонів, призначених для мобільних ігор. Крім цього, JD також робить ставку на кіберспорт. Згідно з прогнозами аналітичної компанії Newzoo, глобальний дохід від цього сегмента послуг у 2021 році перевищить $1 млрд, збільшившись на 14,5% в річному численні.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Microsoft оголосила про доступність послуги Windows 365 – хмарного комп’ютера з операційною системою Windows. На поточний момент сервіс призначений в основному для підприємств та фірм з чисельністю співробітників понад 300 осіб. По суті, Windows 365 представляє особливий обчислювальний модуль з попередньо встановленою ОС Windows, що функціонує на основі хмарних технологій без прив’язки до конкретної локації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Intel офіційно представила сімейство нових процесорів

За матеріалами сайту cnbc.com

google news