close-btn

Місія Inspiration4 з цивільним екіпажем успішно повернулася на Землю

Дана подія продемонструвала готовність компанії Ілона Маска здійснювати регулярні польоти в космос

Екіпаж Inspiration4. Фото: space.com

Корабель Crew Dragon компанії SpaceX, який відправився в космічний простір минулої середи, благополучно доставив екіпаж з чотирьох непрофесійних космонавтів назад на Землю. Повернення пройшло відповідно до графіка, капсула корабля на парашутах опустилася в Атлантичний океан (раніше космічні човни, як правило, приводнювалися в Тихому).

Професор, інженер, медик і мільярдер, який профінансував цей захід, протягом трьох днів брали участь в серії наукових експериментів. Вони також зробили кілька сеансів зв’язку з операторами з Землі. Crew Dragon обертався на навколоземній орбіті на висоті 575 кілометрів, що на 150 км вище за орбіту МКС.

У компанії SpaceX заявили, що перший туристичний політ у космос має благодійний характер. Мета заходу полягає в зборі коштів ($220 млн), які надалі будуть передані в дитячий реабілітаційний центр, що спеціалізується на онкологічних захворюваннях. Успіх Inspiration4 продемонстрував готовність компанії Ілона Маска здійснювати регулярні польоти в космос.

Раніше в SpaceX неодноразово повідомляли про плани здійснення постійних туристичних запусків. Для цієї мети інженери компанії і створили корабель Crew Dragon. До 2023 року компанія має намір зробити ще як мінімум чотири подібних місії.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Виробник електромобілів Tesla буде співпрацювати з міжнародними регулюючими органами з метою підвищення рівня безпеки даних користувачів. Про це заявив генеральний директор компанії Ілон Маск в ході свого виступу на конгресі в Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН закликають обмежити використання ШІ-сервісів

За матеріалами сайту vesti.ru

google news