close-btn

Візит місії Міжнародного валютного фонду до Києва намічено на вересень – Крісталіна Георгієва

Основною темою зустрічі стане виконання Україною умов програми stand-by

Фото: clubofmozambique.com

Міжнародний валютний фонд відправить групу своїх представників до Києва вже в вересні. Про це написала в Twitter керівник фонду Крісталіна Георгієва. Вона згадала проведену нещодавно телефонну розмову з Володимиром Зеленським, де була підкреслена особлива важливість успішно реалізованих Кабміном економічних реформ. Однак основні моменти майбутньої співпраці, вочевидь, будуть підняті на майбутній зустрічі восени.

На поточний момент керівництво МВФ особливу увагу приділяє процесу виконання Україною умов програми stand-by. Георгієва позитивно оцінила прогрес у цьому напрямку, наголосивши на важливості прийняття законопроєкту про корпоративне управління в банках та законів про Вищу раду правосуддя та Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Нагадаємо, 9 червня 2020 року МВФ схвалив нову півторарічну програму фінансової підтримки stand-by в обсязі $5 млрд, з негайним виділенням Києву першого траншу на $2,1 млрд.

Раніше ми повідомляли про те, що 27 липня Міжнародний валютний фонд опублікував свій огляд світової економіки. Основним лейтмотивом документа стали побоювання аналітиків фонду, викликані зростаючою нерівністю в доступі до антиковідних вакцин серед держав. За їх словами, розвинені країні ризикують знову постраждати через те, що в деяких регіонах світу коронавірус досі не подолано.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Країни, які приймають цифрові активи в якості національних валют або законного платіжного засобу, ризикують макроекономічною стабільністю. Таку думку висловили керівник відділу маркетингу МВФ Тобіас Адріан та головний юрисконсульт Рода Уикс-Браун. За їхніми словами, цифрові гроші дійсно набагато спрощують використання базових інструментів фінансового ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ схвалив план додаткового виділення грошей на боротьбу з пандемією

google news