close-btn

Влада Сінгапуру виділить $1 мільярд на розвиток місцевого фондового ринку

Кошти планується розподілити по декількох організаціях, які на різних етапах будуть допомагати приватному бізнесу емітувати на сінгапурській біржі свої акції

Уряд Сінгапуру оголосив про запуск низки ініціатив із залучення на фондовий ринок країни «багатообіцяючих швидкозростаючих» компаній з усього регіону з метою їхнього лістингу та проведення IPO. На сьогоднішній день в Сінгапурі регулярно проводять раунди збори інвестицій фонди зі сфери нерухомості.

Проте останнім часом влада міста-держави все більше зусиль витрачає на залучення компаній з технологічного сектора, оскільки в період з 2019 по 2021 роки на них припадала найбільша кількість вкладених по всьому світу грошей.

В ході засідання уряду на цьому тижні було озвучено пропозицію створити спільно з інвесткомпанією Temasek державний фонд, за допомогою якого можна було б залучати капітал через публічні листинги – первинні, вторинні або подвійні.

Крім цього, Валютне управління Сінгапуру, збільшить бюджет своїх грантів, щоб допомогти приватним підприємствам покрити частину вартості лістингу. Оператор біржі Singapore Exchange також запускає програму допомоги новим компаніям з технологічного сектора з метою більш ефективного залучення коштів на етапі підготовки до IPO.

Міністр торгівлі та промисловості Сінгапуру Ган Кім Ен заявив, що в цьому році чотири місцевих стартапи отримали статус «єдинорогів» після того, як їх оцінили в більш ніж $1 млрд. Одним з них є велика сінгапурська компанія Carousell.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Корпорація Microsoft оголосила про програму зворотного викупу акцій на суму до $60 млрд – програма безстрокова і може бути припинена в будь-який момент. Компанія має намір виплачувати дивіденди власникам цінних паперів у розмірі $0,62, що на 11% більше, ніж в попередньому кварталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сінгапурі тестують роботів для патрулювання громадських місць

За матеріалами сайту cnbc.com

google news