close-btn

Інтерес українців до іноземного ринку праці зростає

При цьому основна частина працівників в сегменті віддаленої роботи або фрилансу становлять IT-розробники

Фото: Брасс

В Україні набирає популярність співпраця із зарубіжними компаніями в форматі фрилансу. Сумарний обсяг грошових коштів, що надійшли в нашу країну в якості оплати за надані нашими співвітчизниками послуги в період з січня по червень 2021 року, склав $1,979 млрд.

Кількість фрилансерів у Харкові та Львові, які виконують роботу на замовлення іноземних фірм, збільшилася за минулий рік в 1,5 раза, в Києві на 23%, а в Одесі на 35%. Більшу частину з них складають IT-фахівці, чия погодинна ставка варіюється в діапазоні $25-50. У той час як в Україні за аналогічну роботу програмісти отримують, як правило, не більше $26 за годину.

Однак не слід забувати, що зарплата з прив’язкою до інвалюти залежить від курсу, що іноді може стати причиною втрати частини заробітку при конвертації в гривню. У додатку для фрилансерів Fairo навіть з’явився спеціальний розділ під назвою “Щасливі години”, де користувачі можуть обміняти долари та євро по понеділках та середах з 12:00 до 14:00 за найбільш вигідним курсом.

Слід зазначити, що даний мобільний додаток був розроблений компанією Creative Dock Austria за підтримки Raiffeisen Bank International і призначений для віддаленого обліку банківських і податкових операцій.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Google може знизити заробітну плату своїм співробітникам, які працювали до пандемії в офісі й прийняли тепер рішення залишитися на віддаленому форматі. Але в компанії поки не повідомляють, коли саме нове правило набере чинності. Слід зазначити, що така ініціатива останнім часом спостерігається не тільки у Google, але й у деяких інших корпорацій з Кремнієвої долини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова реальність: американці згодні на скорочення зарплати заради віддаленої роботи

google news